"PRVI PRIRODOSLOVNI MUZEJ NA OTVORENOM" U GORIČANU

Otvorenje izložbe Josipa Horvata Majzeka 31. ožujka na jednoj od najljepših šetnica Međimurske županije

Josip Horvat Majzek predstavit će se publici u Općini Goričan novim projektom, odnosno izložbom infracrvene fotografije pod naslovom ‘Život noću na IC frenkvenciji od 940 nm’.

Riječ je o prvom takvom autorovom uratku na prostorima Republike Hrvatske, koji će se javnosti premijerno predstaviti na jednoj od najljepših šetnica Međimurske županije, Turističko sportskom rekreacijskom centru “Šuderica“ u Goričanu.

Službeno svečano otvorenje zakazano je za 31. ožujka 2021. godine, s početkom u 17 sati.

– Ovaj put autor nam se predstavlja sa 106. IC fotografija, ukomponiranih na 28. panoa, na koje je uvrstio 16. vrsta sisavaca te sedam vrsta ptica. Tako ćemo prvi put imati priliku da “malo zavirimo u njihov noćni život“. Poseban naglasak stavljen je na našeg najvećeg sisavca, jelena običnog. Sav “materijal“ za ovu instalaciju nastao je u Međimurju, unutar Regionalnog parka Mura – Drava, među ostalim i jednim dijelom na području Općine Goričan. Dimenzija jednog takvog panoa iznosi 70 x 50 cm. Panoi će biti postavljeni uz šetnicu “Šuderice“ na razmaku od dvadesetak metara – stoji u najavi.

Sama instalacija fotografija bit će popraćena s katalogom, u kojem se nalazi stručni osvrt gospodina Gorana Šafareka, poznatog te priznatog hrvatskog prirodoslovca.

– Svi oni koji će imati volju i želju doći na “Gorčku Šudericu“ te uz laganu šetnju obići instalaciju, moći će to učiniti od 31. ožujka, pa do 24. travnja 2021. godine. Instalacija fotografija za javnost bit će otvorena od 0:00 do 24:00 sata a ulaz je slobodan – poručuju organizatori.

U realizaciji ovog projekta pripomogli su: Općina Goričan, Regionalni turistički centar Goričan, Prijevoz Varga d.o.o., Ogranak Matice hrvatske Čakovec.

Najnovije vijesti

Pročitajte više