I "VINOLJUBI" PROSLAVILI VINCEKOVO

FOTO Pogledajte kako to rade istinski zaljubljenici i štovatelji vinske kapljice!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Sinoć, u ponedjeljak, 23. siječnja, Udruga vinogradara i vinara “Vinoljub” iz Nedelišća, koja okuplja članove iz cijelog Međimurja, priredila je tradicionalno Vincekovo druženje po prvi puta u Vatrogasnom domu u Nedelišću.

Prije toga članovi “Vinoljuba”, njihove supruge, ali i brojni drugi vinari sudjelovali su u misnom slavlju u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću u čast svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Svetu misu je predslavio nedelišćanski župnik Ivan Herceg, koji je u nadahnutoj propovijedi težak rad u vinogradu prispodobio s Isusovim naukovanjem i mukama, što je na kraju urodilo vrijednim plodom za sve ljude.
Velečasni Herceg blagoslovio je i alat kojim vinogradari rade u svojim goricama, kako bi posao dobro obavili i na jesen ubrali dobrog grožđa.

Svetoj misi bio je nazočan i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, koji se kasnije, uz župnika Ivana Hercega, pridružio vinoljubima i u Vatrogasnom domu. Sve nazočne pozdravio je Milivoj Kossi, predsjednik Udruge “Vinoljub”. Vino, delicije Mesnice Oletić, kolače koje su pripremile vinoljupke i ostalo što je bilo na stolu, blagoslovio je velečasni Herceg, a onda je krenula veselica pod “ravnanjem” vinskog glazbenog sastava.

Dio atmosfere pogledajte u našoj foto-reportaži.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još