SIMBOL NOVOG ŽIVOTA

Blagoslovljena pisanica kod župne crkve Presvetog Trojstva

U subotu, 27. ožujka, u Ulici Matije Gupca ispred raspela kod ulaza u prostor župnog dvora prema crkvi, župnik Ivan Herceg je blagoslovio „Uskrsnu pisanicu“.

– Sv. Augustin u 5. stoljeću spominje jaje i izlazak pileta iz ljuske kao simbole novoga života, Isusova uskrsnuća i izlaska iz groba. Uskrsna pisanica na sebi ima oslikane slijedeće motive: Uskrsli Isus, župna crkva Presvetog Trojstva u Nedelišću, platana koja je zaštićena i tiskarski stroj po čemu je Nedelišće poznato. Uskrsna pisanica je oslikana u Galeriji Bjelovar u Bjelovaru, a dovezao ju je Nikola Košir i bio je prisutan kod blagoslova – javljaju iz Općine Nedelišće.

Sama ideja da se postavi uskrsna pisanica je potekla od župnika Ivana Hercega. Tu ideju je podržala Općina Nedelišće i Turistička zajednica Općine Nedelišće koje su to financijski i omogućile. Na samom blagoslovu bilo je samo deset osoba zbog epidemioloških mjera.

Uz župnika Ivana Hercega je bio prisutan župni vikar vlč. Mladen Cikač, ministrant i zvonar. U ime općine bio je prisutan načelnik Darko Dania i njegov zamjenik Nikola Novak i općinski vijećnik Franjo Cimerman. Bili su prisutni i predstavnici udruga: predsjednik vatrogasne zajednice Općine Nedelišće Zlatko Marciuš, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana domovinskog rata Damir Tomšić, a u narodne nošnje je bilo obučeno dvoje predstavnika KUU-e ‘Seljačka sloga’ Nedelišće.

Župnik je na kraju svima zahvalio i na sve zazvao Božji blagoslov!

Najnovije vijesti

Pročitajte više