GRAD PRELOG

FOTO Sjajnim koncertom obilježen Svjetski dan činjenja dobrih djela

Autor: Grad Prelog Foto/Video: Grad Prelog
- Advertisement -

U Domu kulture Grada Preloga, u utorak, 23. travnja, u Prelogu je obilježen Svjetski dan činjenja dobrih djela. Svjetski dan činjenja dobrih djela je globalni projekt koji je pokrenula udruga Good Deeds Day, a čiji je partner u Hrvatskoj udruga Djeca za bolji svijet.

Od 2007. godine ovaj projekt ujedinjuje ljude i organizacije iz 108 zemalja svijeta kako bi stvorili kulturu činjenja dobrih djela te podizali svijest o važnosti i koristi volontiranja za razvoj zdravog društva. Svjetski dan činjenja dobrih djela, formalno i službeno, održava se 14. travnja, ali se može obilježiti bilo kada u travnju. Koncert u Prelogu organizirali su dobri ljudi iz Preloga, uz podršku Grada Preloga, a sav skupljeni prilog na koncertu predat će se Caritasu Varaždinske biskupije.

Samom su koncertu nazočili i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola te Leo Petrov, osnivač udruge Djeca za bolji svijet i pokretač akcija Dana dobrih djela u mnogim zemljama. Petrov je i zahvalio svima na dolasku i uključivanju u akciju te predao posebnu zahvalnicu inicijatorici ovog događanja u Prelogu, Ljubici Mišić iz Preloga.

Sjajan je bio i glazbeni program na pozornici Doma kulture. Svojim dobrim djelom, glazbenim programom, publiku su oduševili sjajni glazbenici: Marija Vidović, Mate Grgat, Patrik Zamuda, Krunoslav Lajtman, Trio Green Room te gosti iz Mađarske: Tamburaški orkestar Osnovne škole Serdahel te Tamburaški orkestar Osnovne škole Murakeresztúr. Kroz program je, također svojim dobrim djelom, vodio Željko Sokač.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO U Pribislavcu se sudarila dva automobila

Danas, 20. svibnja, oko 7.50 sati, u Pribislavcu se...

FOTO Pogledajte kako je bilo ove sunčane nedjelje na Marini u Prelogu

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna rekreativaca....

FOTO Plesne minijature

Studio suvremenog plesa “TEUTA” Čakovec, svojim plesnim kolažom, predstavio...