VINCEKOV POHOD BEZ GRANICA/MEJA

FOTO Po štrigovskim i slovenskim bregima prošlo više od 1.000 sudionika

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Terca art/Miljenko Ovčar
- Advertisement -

Općina Štrigova i tamošnja Turistička zajednica danas su vrlo uspješno organizirali Vincekov pohod bez granica/meja. Vrijedni domaćini iskoristili su ukidanje granica po ulasku Hrvatske u Schengensko područje i proveli svoje goste rutom s obje strane nekadašnje granične crte u dužini od 12,5 kilometara. Njihova je zamisao naišla na odličan odaziv, pa se procjenjuje da je u današnjom pohodu sudjelovalo više od 1.000 ljudi.

Nakon polaska iz Štrigove prvo je odmorište bilo kod poznate Vinarije Novak u Banfiju, nakon čega je uslijedilo druženje na točki prijateljstva između Štrigove i Raskrižja. Put je nastavljen do slovenske Vinarije Krampač u Koprivi, a potom su svi sudionici prošli i točku iznenađenja u blizini nekadašnje granice gdje se za okrijepu pobrinula obitelj Kelnerić. Uslijedio je uspon do vidikovca na Mađerkinom brijegu, a završnica je održana u štrigovskom Domu kulture odakle se i krenulo na pohod.

Uz sveprisutnog općinskog načelnika Stanislava Rebernika, kao i „sivu eminenciju“ tamošnje Turističke zajednice Josipa Mikeca, dragi gost pohoda bio je i načelnik slovenske Općine Dobrovnik Marijan Kardinar. Odlično raspoloženje cijelim putem održavali su članovi Tamburaškog sastava Podrumari.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još