IZLET U LOGARSKU DOLINU

FOTO Međimurci u epskoj avanturi na visinama Kamniških Alpi

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, Božidar Vlah, planinari HPD-a Međimurje
- Advertisement -

Logarska dolina u Sloveniji jedna je od top lokacija koju će najmanje jednom posjetiti i svaki planinar. Ovu bajkovitu dolinu dugu oko 9 km, u srcu Kamniških Alpa, koja pruža i mnogobrojne staze za planinarenje do visokih alpskih vrhova ili sedla s kojih i na koje pogled oduzima dah, tako su u nedjelju, 16. srpnja 2023. godine posjetili i planinari Hrvatskog planinarskog društva Međimurje iz Čakovca.

Dolaskom u park prirode Logarska dolina, koja se nalazi na oko 700 mnv, razdijelili su se na nekoliko grupa. Jedni su otišli do Okrešelja, što je već bio mali izazov zbog sunca i vrućine, šetali se samom Logarskom dolinom, oni još „luđi“ drugi do Kamniškog sedla (1894 mnv), do kojeg se jedan dio puta ide držeći se za sajle uz provaliju, a oni „najluđi“ do vrha Brana (2253 mnv), gdje je penjanje bilo još zahtjevnije, uz sajle i klinove.

Svi su se sretno i vratili, a putem su vidjeli slap Rinka, prekrasno cvijeće sve po svuda, pogled na moćne planine od kojeg zastaje dah i ljepotu prirode u punom zamahu. Sreli su i crnu riđovku. Voditelj izleta bio je planinarski vodič Anđelko Borković, a za planinare su brinuli i Bogo Trabe, Stjepan Šajnović, Željko Bedić i Silvo Dania, posebno u epskoj avanturi u veće visine. Boravak u Logarskoj dolini, na kojoj god visini ili mjestu bilo, uvijek je očaravajuć – vrijedan truda, znoja i vremena!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još