SPORTSKE AKTIVNOSTI I ZDRAVA PREHRANA

FOTO/VIDEO Djeca iz OŠ Orehovica uživaju na ‘Sportskim praznicima’!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, OŠ Orehovica
- Advertisement -

Od 26. lipnja pa sve do 21. srpnja 2023. godine djeca iz Osnovne škole Orehovica uživaju u projektu „Sportski praznici 2023.“ u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza u suradnji s Međimurskim školskim sportskim savezom i Ministarstvom turizma i sporta, aktivno upoznavajući sport i zdravu prehranu pod vodstvom učitelja tjelesne kulture OŠ Orehovica i voditelja ovog projekta Tihomira Grgića te učitelja tjelesne kulture 1. OŠ Čakovec Matije Horvata.

Svakog dana u tom razdoblju, od ponedjeljka do petka od 8 do 11 sati, djeca od 1. do 8. razreda OŠ Orehovica dolaze ispred škole, gdje ih, ovisno o vremenu, u sportskoj dvorani ili na otvorenom, čekaju uzbudljive sportske aktivnosti i igre. Ujedno uče o sportovima, ali i o pravilnoj prehrani. Svakog tjedna u projektu sudjeluje 40 djece, sudjelovanje je besplatno, a svako dijete dobije i majicu, bočicu s vodom i zdravi, kuhani obrok.  

– U programu sudjeluje ukupno čak 160 djece iz Orehovice. Ona ovdje jako rado dolaze, pa ovaj projekt provodimo tu već 3. godinu zaredom. Velik je odaziv i djeca aktivno i s voljom sudjeluju u programima. Danas smo imali prezentaciju karatea, imali smo i gimnastiku i tenis, idući tjedan prezentirat će se i streljaštvo, tako da nastojimo popularizirati i sportove koji nisu često zastupljeni u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture – rekao je Tihomir Grgić, dodavši kako je ove godine veći naglasak stavljen i na zdravu prehranu, pa djeca umjesto sokova dobivaju samo vodu, umjesto pekarskih proizvoda voće, a uz kuhani obrok svaki put dobiju i salate od svježeg povrća, kao vid edukacije o zdravoj prehrani.

– S ponosom ističemo da je zbog velikog interesa djece za sportom u vrijeme praznika, naša škola 1. put ove godine organizirala, preko UNICEF-a, i „Proljetne praznike“, gdje smo animirali šest škola i gdje je prema sličnom formatu „Školskih praznika“ bilo organizirano i natjecanje iz malog nogometa i graničara – naglasio je također voditelj projekta „Sportski praznici“ za OŠ Orehovica Tihomir Grgić.

Bravo za ovaj projekt, kao i za djecu koja s veseljem sudjeluju u njemu!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Proteklog vikedna u Međimurju se vjenčalo čak 13 parova! Pogledajte koji?

Proteklog tjedna na području Međimurja rođeno je samo 6 beba:...

Vrhunske priredbe uz najbolja međimurska vina!

Kao i svake godine dosad tako i ove manifestacija Ljeto...

FOTO Nenad Jambrović: Slama za pikača mora biti pokošena ručno 

Tijekom vikenda, Udruga Pikač iz Selnice gostovala je u Pucuncima u Sloveniji sudjelujući...