SUBOTA JE U ČEHOVCU!

Evo što vas sve očekuje na cjelodnevnom događaju „Fčofci pre kovačnici“

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: MĐ, HBF, Tomislav Mihac Kovačic arhiva
- Advertisement -

Malo naselje Čehovec u sklopu Grada Preloga, poznato po kovačnici, svoju će kulturnu i tradicionalnu vrijednost podijeliti sa svijetom na tradicijsko-zanatskoj i kulturnoj manifestaciji koja će u subotu, 14. svibnja 2022. godine, objediniti međunarodno natjecanje u potkivanju konja „Zlatna potkova“, sajam starih zanata, trkačku utrku i koncert etno glazbe, pod nazovom „Fčofci pre kovačnici“.

Inicijatori i organizatori manifestacije su glazbenici Mirko Švenda Žiga i Tomislav Mihac Kovačic te Siniša Cmrk, suorganizatori Globalni institut optimizmaGOI Siniše Cmrka te Udruga uzgajivača međimurskog konja Međimurec. Pokrovitelji manifestacije su Grad Prelog, Mjesni odbor Čehovec i Letina inox d.o.o, a pomoć manifestaciji pruža i Turistička zajednica Međimurske županije.

EVO ŠTO VAS SVE OČEKUJE – PROSTOR KOD KOVAČNICE U ČEHOVCU:

9:30 Dječja utrka “Mešter čoski”
Kao uvertira u glavu utrku, održat će se utrka za klince i klinceze po starosnim kategorijama. Startnina za djecu je besplatna.

10:00 Atletska utrka “Čoska potkova”

Pod pokroviteljstvom grada Preloga, platforma Run, man, run otvara festival specifičnom atletskom utrkom u dužini od 3 km, s preprekama u srednjovjekovnom stilu, kao što su bale sjena i sl. Prijave su još uvijek otvorene, a moguće su i na samom startu.

11:00 Proglašenje pobjednika utrke

14:00 Defile konjskih zaprega
Posjetitelji će imati prilike vidjeti autohtone međimurske konje, a bit će i vožnja kočijama.

Od 14:00 Sajam obrtnika starih zanata
Posjetite štandove kožara, stolara, kovača, nožara… Pogledajte i izložbu slika.

14:30 Međunarodno natjecanje u potkivanju – ZLATNA POTKOVA
U natjecanju u potkivanju nastupit će potkivači iz Hrvatske, Mađarske i Italije, a nagrade za tri najbolja kovača izrađuje majstor nožar Ivan Mlinar.

17:00 Dječje igre
Koprivnički mušketiri i haramije kao dio udruge Anno Domini obogatit će program dječjim srednjovjekovnim igrama, kao što su skakanje u vrećama, streličarstvo i dr.

20:00 Koncert – Mirko Švenda Žiga
Cjelokupni glazbeni program počinje sa Žigom, etno glazbenikom iz Čehovca, koji uz svoje već dobro znane hitove, dovodi i gosta na cimbala kao uvertiru u veliko glazbeno finale.

21:38 Vatreni show – Koprivnički mušketiri i haramije
Koprivnički mušketiri i haramije bave se prikazom života u srednjem vijeku, kako vojnog tako i svakodnevnog, već dugih 16 godina. Također žongliraju vatrom i gostovali su na raznim manifestacijama diljem Hrvatske i u inozemstvu. Ne propustite ovaj vatreni show!

22:00 Koncert – Ogenj

Koprivnički rock bend Ogenj pod vodstvom podravskog Čovljana Tomislava Mihaca Kovačica priprema veliki koncert i show, te u suradnji s Haramijama jedinstveni vatreni show. Intrevju s bendom možete pročitati ovdje.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još