ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

DVD-ima s područja Grada Čakovca podijeljena oprema vrijedna gotovo 200 tisuća kuna

Članovima DVD Čakovec, DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane, DVD Gornji Vidovec, DVD Ivanovec, DVD Savska Ves, DVD Totovec, DVD Novo Selo na Dravi, DVD Šandorovec, DVD Kuršanec, DVD Mihovljan, DVD Mačkovec, DVD Žiškovec, DVD Štefanec, DVD Krištanovec i DVD Novo Selo Rok su u subotu je dvorištu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čakovec predana vrijedna oprema.nOpremu čine: prijenosni mješač pjene s mlaznicom, gumene mosnice za 2 B cijevi, ručni alat za razvaljivanje, led palica za regulaciju prometa te 2 penjačka užeta dužine 20m.

Na podjeli su govorili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Čakovca Mario Medved kojima je u ime postrojenih vatrogasca prijavak predao Nikola Besedić, v.d. zapovjednik VZG Čakovca.

Gradonačelnik Stjepan Kovač je izrazio ponos spremnošću i opremljenošću vatrogasaca čakovečkog područja i dodao kako u tome prednjače u Hrvatskoj. -Za ovu opremu smo iz proračuna Grada izdvojili gotovo 200 tisuća kuna nastavivši praksu kontinuiranog opremanja dobrovoljnih vatrogasaca koji djeluju na čakovečkom području – istaknuo je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač te dodao kako je ovo primjer dobre suradnje Grada i VZG Čakovca. Dodao je kako uz nužnu opremu svake godine Grad uz VZG Čakovca jednom DVD-u pomaže kod kupnje kombi vozila, a ove godine u planu je nabavka za DVD Mihovljan. Svoje obraćanje je završio s porukom da dobivenu opremu što manje koriste, no da moraju biti ti koji će znati njome rukovati. Govoreći detaljnije o podjeli opreme, Mario Medved je rekao kako je nabavljena oprema nastavak opremanja vatrogasnih postrojbi za zaštitu i spašavanje. Donirana oprema sa sigurnošću će povećati  operativnu spremnost vatrogasaca, a samim time i povećati sigurnost naših građana. Zahvalio je vatrogascima što su se ponovno dokazali kao glavna operativna snaga u sustavu civilne zaštite kako kroz aktivnosti vezane uz sprječavanje širenja virusa Covid-19, tako i u nesebičnoj pomoći stradalom području od razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji krajem prošle godine.

Najnovije vijesti

Pročitajte više