Samo najbliži prijatelji Dražena Ladića (62) rodom iz Gornjeg Hrašćana, znaju da je on veliki gurman, ali i specijalista u pripremaju brojnih jela. Ovaj legendarni golman nogometne reprezentacije Hrvatske, a sada pomoćnik izbornika Zlatka Dalića i trener vratara, u Međimurju ima brojne prijatelje koje rado posjećuje kad nema obaveze u reprezentaciji. I to mu je onda prilika da pokaže svoje zavidno kuharsko umijeće.
Tako je bilo i sada, kada je u Robadju pripremao fiš paprikaš od šarana i soma u kući za odmor svog školskog prijatelja iz Gornjeg Hrašćana i poznatog prijevoznika Roberta Miletića. Dražen je donio ribe s Vranskog jezera, a onda ih pripremio uz pomoć pajdaša Andrije Sitara.
– Za dobar fiš važne su dvije stvari: kvalitetna riba i vrhunska baranjska crvena paprika, koja daje poseban “šmek” paprikašu. Sve ostalo ovisi o sposobnosti kuhara da fiš pravilno začini. Neki vole da bude ljutit, a ja i Andrija smo, evo, pripremili malo mekši, tako da ga mogu konzumirati i oni koji ne vole ljuto – kazao nam je Dražen i dodao da se kap ljutog umaka uvijek može dodati jelu.
Inače, kako je Ladić imao druge obaveze prije i neposredno poslije Nove godine, nije mogao s prijateljima proslaviti svoj 62. rođendan, pa je to učinio sada.
Rođen je, naime, 1. siječnja 1963. godine, pa je to bila prilika da primi čestitke, a da sve nazočne počasti fišom, a kasnije i odrescima tune pečene na roštilju. Sve to odlično je sljubio s Kunčićevim miješanim vinom “Štrigovske noći”.
Sve u svemu, Dražen se opet pošteno iskazao, a uživanje u njegovom fišu bilo je ravno uživanju u nekadašnjim njegovim golmanskim bravurama kad je bio na golu “vatrenih”.
Bravo i – željno očekujemo novi gurmanski susret!