Ekos, najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježih i duboko zamrznutih slastičarskih proizvoda te specijalnih pekarskih proizvoda najavljuje širenje proizvodnje. U poslovnoj zoni Donji Kraljevec izgradit će se moderni proizvodni pogon s najvišim tehnološkim standardima te otvoriti 50 radnih mjesta, javlja Jutarnji.
Uprava Ekosa se na ovu lokaciju odlučila zbog njezinog položaja, odlične prometna povezanosti, razvijene infrastrukture, dostupnost kvalificirane radne snage te tradicije u izradi slastica
Ekos se, s obzirom na odličan rast i razvoj poslovanja u kategoriji svježih i duboko zamrznutih slastičarskih proizvoda te funkcionalnih pekarskih proizvoda, odlučio na ovu investiciju koja je ukupno vrijedna 37,5 milijuna kuna, a financirana je isključivo vlastitim sredstvima tvrtke. Izgradnja pogona odvijat će se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon bi prema planu trebao biti pušten u rad u travnju 2022. godine.
EKOS Pekarnica u ovom trenutku ima tri suvremene tvornice za proizvodnju svježih i smrznutih slastičarskih te funkcionalnih pekarskih proizvoda, a zapošljava 200 ljudi od kojih 150 slastičara. Dio proizvodnje je robotiziran te uključuje i 3D printere. Svaki proizvod je prije pakiranja ručno obrađen s puno truda. Recepture proizvoda temelje se na tradicionalnim receptima naših baka i prabaka. Kada je riječ o EKOS slasticama, Hrvati najviše vole EKOS svježu Mađaricu.
Unutar svog asortimana slastica ima dobro poznate brendove Ekos, Okusi zavičaja- Mađarica, Čupavci, Pita jabuka, Pita višnja, Pita sir, Miks svježih kolača, Orah kiflice, Medena pita, Kremšnita, Šarena Mađarica, Bohem kolač, Rolada lješnjak, Deluxe, Confiserie Firenze, Nostja i Croamore Mađarica, Enjoy Mađarica to go, Premium Međimurska gibanica, S Budget.