5. MEĐUNARODNO OCJENJIVANJE VINA – ŠTRIGOVA 2021.

Završilo ocjenjivanje, rezultati sutra, a dodjela odličja 14. svibnja!

Jučer, u kasnim popodnevnim satima i zadnje vino dobilo je svoje ocjene na 5. međunarodnom ocjenjivanju vina – Štrigova 2021. Rezultati će biti poznati sutra do podneva.

Podsjetimo, u ponedjeljak, 3. svibnja, s početkom u 15:30 sati u Štrigovi, odnosno kuriji Terbotz, započelo je dvodnevno ocjenjivanje vina. Organizator je Općina Štrigova u suradnji s Društvom vinogradara i vinara “Hortus Croatiae“, Međimurskom županijom te Ministarstvom poljoprivrede (Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva). Po peti put pod vodstvom dr.sc. Ivane Alpeza ocjenjivači su ocjenjivali uzorke u dvije grupe u kojima će se dodijeliti po 5 šampionskih titula.

Kao što smo javljali na ocjenjivanje vina pristigao je respektabilan broj uzoraka, njih 165 (pušipeli, predikati, pjenušci). Ove godine svaki sudionik dobit će uz diplomu i kompletnu analizu vina FTIR metodom koju je besplatno napravio Željko Horvat i njegova tvrtka HORVAT UNIVERZAL d.o.o., u čijem je vlasništvu i robna kuća “Vinarska oprema” Varaždin.

Prije službenog početka ocjenjivanja u kuriji Terbotz u Železnoj Gori, okupljenima su se obratili predsjednica komisije dr.sc. Ivana Alpeza te načelnik općine Štrigova, Stanislav Rebernik.

Podjela šampionskih odličja nagrađenim vinarima bit će upriličena u petak, 14. svibnja u novom Domu kulture u Štrigovi.

Najnovije vijesti

Pročitajte više