BRIGA O OBITELJIMA U MURSKOM SREDIŠĆU

Za uređenje ili rušenje nekretnina osigurano 125 tisuća kuna

Demografske i socijalne mjere koje Grad Mursko Središće provodi svake godine daju više rezultata. Jedna od njih je poticaj za rušenje ili obnovu stare nekretnine, koja ima dvostruku svrhu, pomaže u uređenju doma mladih obitelji i istovremeno pridonosi uljepšanju cijele slike grada.

„Mjere za poticaje za mlade obitelji započete su 2019. godine. Mjere će biti i 2021., 2022. i narednih godina. Naš cilj i želja je bila napraviti nešto korisno za mlade obitelji za koje želimo da u gradu ostanu i da se doseljavaju u naš grad, a da stare ruševne kuće koje narušavaju vizuru i izgled da se uklone ili obnove“, istaknuo je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

Da su mjere za uređenje ili rušenje nekretnina i kupnju ili gradnju nekretnina itekako pozitivne i potrebne govore podaci o broju mjera koje su od 2019. godine pa do danas dodijeljene. Tako je za obje mjere u 2019. godine dodijeljeno 17 poticaja u visini od 220 tisuća kuna, dok je u 2020. godini dodijeljeno 30 poticaja u visini od 400 tisuća kuna. Unatrag tri godine za mjere je isplaćeno ukupno 745 tisuća kuna.

Ove godine mjeru za uređenje ili rušenje će koristiti ukupno 10-tak obitelji. Iznos koji će se dodijeliti za korištenje mjere iznosi 125 tisuća kuna.

„U kombinaciji tih mjera to je osjetan novac koji pomaže kod odluke hoće li će mladi ostati u našem gradu. Cilj i želja mi je da naš grad raste, raste na demografski, društveni, kulturni, sportski, gospodarski način. Primarno i važno nama je da se ljudi ne iseljavaju, nego doseljavaju i naravno da svim mjerama s kojima možemo potaknuti demografiju to i učinimo kako bi u obitelji bilo barem dvoje ili troje djece.“

Kada se završe svi veliki infrastrukturni projekti koji se provode, napori i aktivnosti bit će usmjereni u još veća ulaganja u demografske mjere, kao npr. besplatan dječji vrtić za svu djecu ili uz minimalno sufinanciranje roditelja.

Najnovije vijesti

Pročitajte više