PROŠIRENJE STAMBENE ZONE ISTOK U DONJEM KRALJEVCU

Vlasnica najvažnije čestice odbija prodaju, čime blokira realizaciju prostornog plana

Mnogo je zainteresiranih za gradilište u Stambenoj zoni Istok u Donjem Kraljevcu, međutim projekt malo kaska.  Na aktualnom satu sjednice Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec održanoj u petak, 22. listopada 2021. godine, vijećnik Branko Međimurec postavio je upit predsjedniku Općinskog vijeća Mladenu Taradiju vezano uz probleme s vlasnicima parcela na kojima je planirano proširenje te stambene zone, pri čemu smo saznali da postoji „tvrd orah“, odnosno osoba koja remeti prostorne planove proširenja te stambene zone.

– Imam saznanja da se sastao Mjesni odbor Donjeg Kraljevca u vezi proširenja Stambene zone Istok. Kako ima puno upita za gradilište u navedenoj stambenoj zoni, a prošle sjednice načelnik je samo odgovorio da ima problema s vlasnicima zemljišta koji trebaju prodati svoje parcele, zanima me kakva su rješenja i zaključci doneseni na tom sastanku? – pitao je Branko Međimurec.

Branko Međimurec

Predsjednik Općinskog vijeća Mladen Taradi mu je odgovorio kako pregovori s vlasnicima parcela još traju.

– Održan je sastanak. Mjesni odbor je pozvao sve vlasnike katastarskih čestica koje su predviđene u detaljnom prostornom planu za Stambenu zonu Istok. Nisu se svi odazvali, ali možemo biti zadovoljni odazivom. Predstavljen im je detaljan plan prostornog plana, a neki su bili za, neki nisu. Trebalo bi napraviti još jedan sastanak, s nadom da će se ovi koji nisu bili za predomisliti i da ćemo konačno moći krenuti u realizaciju projekta – rekao je Mladen Taradi i dodao da se finalizacijom stambene zone može planirati i košarkaško i nogometno igralište, odnosno sportski trg, što bi činilo odličnu zaokruženu cjelinu koja bi privukla mlade obitelji.

– Nadam se da ti razgovori vode k nečemu i da ćemo dobiti mogućnost gradnje. Treba znati da nam jedna čestica, najbitnija u cijelom dijelu, zatvara ulicu. Tako dugo dok ne riješimo pitanje te čestice, a ta vlasnica ju ne želi prodati, neće se moći riješiti taj dio tog prostornog plana – dodao je načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat.

Mladen Taradi i Miljenko Horvat na sjednici Općinskog vijeća Donji Kraljevec
Stambena zona Istok Donji Kraljevec

Najnovije vijesti

Pročitajte više