PRVI WINE CAMP U JUROVČAKU, NEDALEKO TOPLICA SV. MARTIN

Vinski kamp Hažić, ponos turističke ponude Međimurja

Ni kiša jučer (u petak) nije mogla omesti svečano otvaranje prvog i zasad jedinog Vinskog kampa Hažić, smještenog u prekrasnom predjelu Jurovčaka, nedaleko Toplica sv. Martin u Međimurju. OPG Hažić veliki doprinos širenju kvalitetne voćarske, vinogradarske i pčelarske proizvodnje daje već više od 30 godina, a posebno veliki iskorak napravio je kada su posao od majke Biserke i oca Radenka preuzele kćerke Tatjana i Valentina.

Koristeći sredstva EU, Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, kao i najnovija marketinška iskustva, znatno su proširile sadržaje koje nudi njihov OPG i Vinska kuća, kvalitetu vina podigle na najvišu razinu, uvele linije za preradu jabuka i aronije…Jedna od njihovih ideja, svakako ne i zadnja, je vinski kamp.

– Kamp ima 12 parcela za kampere, 8 parcela s mobilnim kućicama, sve potrebne priključke, sanitarne čvorove, uslužno pranje i sušenje rublja, dječje igralište, grill zonu… i dakako, bogatu ponudu naših vina – kazala je Tatjana Hažić na otvorenju.

– Međimurje je danas prepoznatljivo po mnogo malih poduzetnih OPG-ova s idejama i vrhunskim proizvodima. Jedan od takvih, nadaleko prepoznatljiv, je i ovaj obitelji Hažić. Čestitam na jedinstvenom vinskom kampu i mogu reći da ste vi ponos Međimurja. Vi ste zapravo ono što Međimurci jesu: radišni, napredni, s puno ideja, i samo takvi uzdignute glave možemo hodati po europskom putu razvoja – rekao je župan Matija Posavec, izazvavši pljesak okupljenih.

Čestitkama se pridružila i Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma, naglasivši da upravo ovakvim i sličnim ponudama turizam na velika vrata ulazi na kontinent, s mora u unutrašnjost.

S tri sata zakašnjenja, u prolazu, na otvorenje vinskog kampa došla je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar gospodarstva Darko Horvat. Tek toliko da pjenušac prođe kroz njih, a oni kroz liniju za preradu jabuka.

Najnovije vijesti

Pročitajte više