ŠALJIVOM PJESMOM KONKURIRA NA MEF-U

VIDEO Davor Mustač: Žena može biti ‘Jakša od rakije’ kad želi kontrolirati muškarca

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Nakon prošlogodišnje pjesme „Neveljoš“, Davor Mustač iz Donjeg Mihaljevca ima novu pjesmu, „Jakša od rakije“ koja mu je ušla u ovogodišnju konkurenciju za 22. Međimurski festival „Ljubo Kuntarić“. Govori o, kaže, čestom slučaju, a to je transformiranju muškarca u papučara.

– Prijavio sam dvije pjesme, „Kravicu“ i „Jakša od rakije“, izabrali su tu drugu. Pjesma govori o ‘hudoj’ ženi, o tome kako mi je nekad bilo lijepo, kako sam ‘pil, blodil, feštal’, sve dok nisam upoznao tu ženu zbog koje više nisam smio ‘nikud ni nikaj’… Kako pjevam u pjesmi, ona je „jakša od rakije, hmanješa od Pozoja, kiseleša od tudoma, hujša od črnog vina“ – kaže Davor, koji je i ovaj put i tekstopisac, aranžer, pjevač i svirač instrumenata na pjesmi, odnosno sve je napravio sam.

Moje pjesme su sve više-manje zezancije i punk-rock. Prvi put sam se prijavio na MEF prošle godine iz zezancije, prošlo je, pa reko’ nek se čuje još mojih pjesama! Znao sam da nemam šanse pobijediti s pjesmom „Neveljaš“, a ove godine moja pjesma „Jakša od rakije“ ako ništa drugo, bude nasmijala ljude!’ – dodao je.

Njegove su pjesme uglavnom na kajkavskom narječju, a poneka je i na štokavskom, za što mu tekst piše partnerica Paula Lesinger.

Davor Mustač 46-godišnji je Međimurec koji ima pune ruke posla. Uz posao u Tegri, ima i OPG Mustač te peče fine kruhove, a obožava i motore, trčanje, biciklizam, planinarenje…. U slobodno vrijeme piše pjesme, pjeva i svira, a član je i Mustač benda zajedno s bratom Marijom Mustačem.

Sviram sebi isključivo za dušu! Ako se to dopadne 10 ljudi, ja budem zadovoljan! – rekao je.

Njegovu novu pjesmu poslušajte ovdje:

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Stiže pogoršanje vremena, dijelovima zemlje prijeti tuča

N1 donosi vremensku prognozu meteorologa Bojana Lipovšćaka. Azorska anticiklona je...

U petak dijelovi Gornje Dubrave, Prhovca i Strahoninca ostaju bez struje

Iz HEP-a javljaju kako će u ponedjeljak, 20. svibnja dijelovi Gornje...

Ne propustite sutrašnju prvu samostalnu predstavu Enisa Bešlagića u Centru za kulturu Čakovec!

Enis Bešlagić, kazališni i televizijski glumac te prepoznatljivo regionalno...