Uskoro veće kontrole psećih ‘nagaznih mina’ i sigurnosti dječjih igrališta u Prelogu

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Jedan od najvećih problema s kojima se susreće svaki grad, pa tako i Prelog, je sigurnost dječjih igrališta, parkova i prostora na kojima se igraju djeca. Jedan od problema po tom pitanju su neodgovorni vlasnici šetača pasa koji ostavljaju „nagazne mine“ gdje ih dijete ili roditelj najmanje očekuje, a drugi – mladež koja se vikendima okuplja u dječjim parkovima, često ostavljajući za sobom nered, a nerijetko i uništena dječja igrala.

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga, pitanje sigurnosti i uređenja dječjih igrališta gradonačelniku je postavila i vijećnica Ivana Martinec Novak:

– Najprije pohvala za obnovljeno igralište u ulici Stjepana Radića nakon nekoliko apela građana. Naravno, slijedi pitanje hoćete li povećati kvalitetu i sigurnost igrala i na ostalim igralištima u Prelogu. Dakle, igralište u parku prema groblju te prijeko potrebnu renovaciju igrališta na Jugu?

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek istaknuo je kako Grad Prelog reagira na svaku prijavu te redovito uređuje dječja igrališta, popravlja igrala za djecu i sve što je potrebno. Međutim:

– Vikendom se u parkovima okuplja mladež, a što se radi na tim igralištima možete vidjeti u ponedjeljak ili nakon vikenda na igralištima. I u Stjepana Radića i na Jugu… Nakon toga jedino što možemo napraviti je očistiti, pomesti, urediti itd.

Dodao je i kako je Grad dao osvijetlili prijelaz Ulice Zrinski prema Jugu 3, te će se osvijetliti i igralište, pa se nadaju da će to spriječiti madež u okupljanju na tom mjestu.

Plan je novo, moderno igralište na Jugu

– Što se tiče uređenja ostalih igrališta, uredit ćemo ih i važno je istaknuti da želimo za drugi dio Juga, koji se sad popunjava, isto napraviti jedno igralište. Park koji se sad nalazi između dječjeg vrtića Vesela loptica i prvih kuća nije rješenje jer vlasnici okolnih kuća tu ne žele dječje igralište već svoj privatni mir. Gledali smo novu lokaciju i našli smo je nasuprot toga. Zatražili smo vizuru kako bi to igralište trebalo izgledati.

To je igralište od 400 kvadrata, 20×20 metara, jedno moderno igralište, ali predlažem da ga ogradimo visokom ogradom da roditelji imaju, s obzirom na promet, jednu sigurnost, te da se to igralište u večernjim satima zaključava. Ne možemo uložiti 700-800 ili milijun kuna u moderno igralište s modernim igralima i igralima za djecu s posebnim potrebama te zatim dozvoliti da se to uništava i uneređuje pa ćemo to ograditi – otkrio je.

Pazi, mina!

Ljubomir Kolarek iskoristio je ovu prigodu da odmah istakne problem koji uzorkuju neodgovorni šetači pasa.

– Pokraj OŠ Prelog imamo jako puno šetača pasa. To je sve lijepo i dobro, ali apeliram na njih da vode higijenu. Postavit ćemo na tom području kontejnere, kao što su u parku prema groblju, te apeliramo da kad se pas uneredi, da se to i počisti jer toga ima oko škole sve više i više… Napravit ćemo kontrolu i s komunalnim redarom i s tehničkim osobljem škole – rekao je gradonačelnik.

Također ćemo obnoviti i ostala igrala, neka igrališta moramo obnoviti, a neka čak moramo ograditi, primjerice, igralište u parku prema groblju bi trebalo lijepo urediti i staviti još koju klupicu da se djeca iz kvarta tu mogu igrati.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac oženio se na Filipinima

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac ponovno se oženio. Vjenčao...

FOTO Međimurci opet iskazali svoju humanost!

Brojni ljudi dobre volje, jučer, u subotu, 24. rujna...

FOTO Trčalo se za međimurske ‘Downiće’

U subotu je u Mačkovcu održana humanitarna utrka za...

Zaljubljenici u baštinu i košaraštvo na prijemu kod načelnika

Tridesetak se zaljubljenika u kotoripsku baštinu i umijeće pletenja...