10. SVIBNJA

U sklopu Svjetskog dana kretanja predstavljanje i nove staze za hodanje na Marini Prelog

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, Grad Prelog uključuje se u obilježavanje Svjetskog dana kretanja. Obilježavanje Svjetskog dana kretanja održati će se u ponedjeljak, 10. svibnja, u 12,00 sati, na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog. Ovaj će se događaj održati na nacionalnoj razini, u sklopu aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“, a u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ovim će se događajem i službeno predstaviti staza za hodanje, postavljena na prostoru Marine Prelog. Hrvatski zavod za javno zdravstvo je kroz projekt „Živjeti zdravo“, osigurao sredstva za uređenje i označavanje jedne hodačke staze u svakoj županiji za redovitu provedbu aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“. Kako bi se navedene aktivnosti mogle organizirati na lokalnoj razini i redovito provoditi, definirane su potrebe za uređenje hodačkih staza.

Na temelju utvrđenih potreba formiran je set opreme za hodačke staze koji potiče građane svih dobnih skupina na tjelesnu aktivnost te djeluju kao poticajni okolišni čimbenik za provedbu zdravih stilova života. Jedna od takvih hodačkih staza postavljena je i na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu.

U sklopu projekta postavljeni su klupa s ručkama za vježbanje snage, ravna klupa bez naslona za vježbanje snage, paralelne preče na stupcu namijenjene za vježbanje snage, eliptična hodalica namijenjena za kardiovaskularne vježbe, fitnes set za osobe u invalidnim kolicima namijenjeni za kardiovaskularne vježbe i vježbe snage, sprava za istezanje, stalci za bicikle, koševi za otpatke, stolić i klupa za prematanje i dojenje te solarne vanjske LED svjetiljke.

Najnovije vijesti

Pročitajte više