NEOPREZNOST

U prometnoj nesreći u Čehovcu ozlijeđen motociklist

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U subotu, 22. svibnja, oko 18 sati i 25 minuta, u Čehovcu na raskrižju županijske ceste (broj 2033) i lokalne ceste (broj 20058) dogodila se prometna nesreća s jednom ozlijeđenom osobom, javljaju iz Policijske uprave međimurske.

– Vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 48-godišnjak s područja općine Donji Kraljevec, je krećući se županijskom cestom te dolaskom do raskrižja sa lokalnom cestom, obavljao skretanje, a da se prije započinjanja te radnje nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te smjeru i brzini kretanja. Zbog toga je u njegov automobil udario motocikl čakovečkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 34-godišnjak s područja općine Kotoriba, koji je obavljao pretjecanje navedenog automobila, a da se također nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te smjeru i brzini kretanja. Nakon udara motocikl se prevrnuo, a vozač je pao na kolnik – stoji u priopćenju.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđeni motociklist prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede s mogućom prekvalifikacije te je vozač zadržan na liječenju. Vozači će biti prekršajno sankcionirani.

Najnovije vijesti

Pročitajte više