OPĆINA SVETA MARIJA ULAŽE U INFRASTRUKTURU SPORTSKIH KOLEKTIVA

U ovoj godini sto tisuća kuna nogometnim klubovima Mladost i Drava

Prema informaciji načelnice Općina Sveta Marija, Đurđice Slamek, za potrebe sporta, kulture i razvoja civilnog društva u 2021. godini Općina će izdvojiti 181.000 kuna. Uz to, za financiranje kapitalnih ulaganja udruga u području sporta u općinskom proračunu je osigurano 100.000 kuna.

Na natječaj su se javila i dva nogometna kluba, NK Mladost Sveta Marija i NK Drava Donji Mihaljevec te im je za njihove projekte dodijeljeno svakome po 50.000 kuna. NK Mladost se kandidirao projektom za izgradnju rasvjete oko nogometnog terena, a NK Drava za izgradnju ograde na svojim nogometnim igralištima.

-Kako su to velika ulaganja u sportsku infrastrukturu, a dobivena sredstva su nedostatna za cjelokupnu investiciju, Općina Sveta Marija će sljedeće godine ponovno raspisati tu vrstu natječaja kako bi se ponovno mogli kandidirati i u potpunosti završiti projekte – istaknula je načelnica Slamek dodavši kako će se na natječaj za kapitalne investicije moći kandidirati i druge sportske udruge s područja općine Sveta Marija koje u svom vlasništvu imaju infrastrukturne objekte.

Najnovije vijesti

Pročitajte više