BUDITE OPREZNI

U Međimurju jučer dva naleta na pješakinje na ‘zebri’!

Autor: Medjimurski.hr Foto/Video: Hrvoje Jelavic/Pixsell
- Advertisement -

U ponedjeljak, 23. siječnja 2023. godine oko 15 sati u Nedelišću, Ulici Maršala Tita i u 19,30 sati u Čakovcu, Ulici dr. Vlatka Mačeka na obilježenim pješačkim prijelazima, na sreću, lakše su ozlijeđene dvije pješakinje, javljaju iz PU međimurske.

– U Nedelišću je 60-godišnji vozač s područja općine Gornji Mihaljevec je upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka kojom prilikom se obilježenom pješačkom prijelazu na kojem se prometom ne upravlja uređajima za davanje prometnih svjetala ni znacima ovlaštene osobe, nije približavao sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Zbog toga je vozilom udario u tijela 48 i 22-godišnjih pješakinja s područja općine, koje su prelazile ulicu preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Nakon udara došlo je do pada obiju pješakinja na kolnik. Starija pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, dok mlađa pješakinja srećom nije ozlijeđena.

U Čakovcu, u Ulici dr. Vlatka Mačeka, vozač teretnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 40-godišnjak s područja grada Čakovca, nije se približavao obilježenom pješačkom prijelazu sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Zbog toga je vozilom udario u tijelo maloljetne pješakinje s područja Međimurske županije, koja je prelazila ulicu.

Uslijed udara došlo je do odbacivanja pješakinje na kolnik.

Pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena – stoji u priopćenju.

Vozačima slijede obavijesti o počinjenom prekršaju.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još