TURBULENTNA ŽIVOTNA PRIČA SPOJENA S VINOM

U čakovečkom Castellumu gostovao ugostitelj, vizionar i vinar Davor Zdjelarević

U čakovečki Castellum, Business & City break hotel, prije nekoliko dana došao je Davor Zdjelarević. Zamisao je bila predstaviti vinara Davora Zdjelarevića iz Brodskog Stupnika. Onog Zdjelarevića koji proizvodi graševinu.

Kako su minute odmicale sve je jasnije bivalo kako se predstavlja nesvakidašnji format poslovnog čovjeka, vizionar, ugostitelj, kreator brandova i trendova, a iznad svega ekstra vinar. Klink@, linija Grof, Z-Light Cuvee, ZWS, Special Edition, Nagual, graševina Purger’s, vinoteka Vinoretum u Zagrebu… dio su opusa koji autorskom inicijativom potpisuje Zdjelarević.

Izuzetno je korisno je bilo čuti turbulentnu životnu priču čovjeka koji je imao i padova, ali važnije je razumjeti i zorno vidjeti čime godinama iznenađuje koračanjem ispred vremena. Tek za potpuniji kolaž dojmova Davor je predstavio vlastite novine Zdjelarevich Wine News i zavidnu odlučnost u proizvodnji limitiranih serija visoko kvalitetnih vina u kontekstu projekta „Prva difuzna vinarija u Hrvatskoj”.

Pridoda li se priprema za stvaranje Grand Balkan Cuveea, službenog vina „Sarajevo film festivala” i najava kreacija velikih kupaža, predstavnica naših vinskih regija, onda se s lakoćom može konstatirati kako je publika u Castellumu imala prigodu družbe s nesvakidašnjom veličinom duha, širinom stvaralaštva i ustrajnosti u kvaliteti koju su maestralno te večeri potvrdila ponuđena vina.

Grasecco bijeli i rose, ZWS: Malvazija, Chardonnay, Graševina, Sauvignon i Muškat brutal, ZWS Cabernet sauvignon, NAGUAL Grand cuvee bijeli i NAGUAL Grand cuvee crveni te finalno pjenušac GROF Millenium, pjenušac star 20 godina, zadivili su kušače čistoćom i bogatstvom okusa, fascinantnim koloritom, svježinom i elegancijom odležanih i zrelih vina.

U jednoj riječi kušala su se ‘nadvina’, s puno poštovanja potvrdili su to i gosti vinari iz publike, a nakon svega nije bilo teško zaključiti kako se Čakovcu, u izvrsnoj organizaciji Hotela Castellum, predstavila osoba Davor Zdjelarević, winemaker Zdjelarević.

Najnovije vijesti

Pročitajte više