MOJ TJEDAN

BORIS LUKOVNJAK: Svaki novi dan novi mi je izazov

Portal medjimurski.hr svake vam nedjelje donosi priču o jednom tjednu u životu naših poznatih i manje poznatih sugrađana. Iz prve ruke prenosimo njihov osvrt na sve ono što im je obilježilo tjedan u poslovnom i privatnom smislu. Naš ovotjedni gost je vlasnik Studia kose “Boris” i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak.

Život nekad (čak ne tako davno) uvelike se razlikovao od ovoga koji živim trenutno. Dani mi prolaze munjevitom brzinom, ispunjeni su aktivnostima od rane zore, otkad ustajem, do večernjih, a često i kasnijih noćnih sati. Osim svakodnevnih obiteljskih obveza i rada u frizerskom salonu, vrijeme mi popunjava i angažman u Hrvatskoj obrtničkoj komori u kojoj obnašam dužnost predsjednika Obrtničke komore Međimurja. Volim posao koji radim i kojemu sam posvećen punih 25 godina. Kao i u svakome drugom poslu, i ja često osjetim premor, ali i uz takve trenutke (koji su, doduše, rijetki) posao frizera me ispunjava i čini sretnim. Ni sve druge aktivnosti u koje sam uključen, kao ni brojne dužnosti koje obitelj i roditeljstvo nose, ne daju mi da stanem i zapravo me čine sretnim čovjekom. Uz sve obveze, nađe se i mnogo trenutaka za odmor i zabavu s obitelji, prijateljima… Zapravo se uvijek i u svemu vodim starom latinskom izrekom rimskoga pjesnika Horacija Carpe diem! (Iskoristi dan!)

U sve što radim uključujem se potpuno, sa željom da u svemu postignem uspjeh, da ljude s kojima radim i kojima pružam usluge učinim zadovoljnima, što i mene na kraju radnoga dana čini sretnim i ispunjenim.

Svaki novi radni dan, odnosno tjedan, novi je izazov u mojemu životnom i poslovnom okruženju. Uz neke učestale radnje, uvijek se pojave poslovi koji mi u trenutku mijenjaju koncepciju, ali ih prihvaćam s puno žara i izvršavam ih najuspješnije što umijem.

Ponedjeljak, 3. svibnja

Ponedjeljak je dan kojemu mogu pridjenuti epitet ‘najužurbaniji’, a sebi priznati da sam u tome danu redovno najaktivniji. S obzirom da mi je ponedjeljak slobodan, neradni dan u salonu, nastojim u njemu uvijek napraviti sve ono što tijekom tjedna ne stižem, a odnosi se na poslove u i oko kuće, pomoć roditeljima, obveze u obitelji, aktivnosti u Obrtničkoj komori…

Takav je bio i ovaj, prvi svibanjski ovogodišnji ponedjeljak. Kao i svaki drugi dan u tjednu i ovaj mi je ponedjeljak započeo kavom sa suprugom te ‘slaganjem’ rasporeda aktivnosti toga dana. Uslijedili su ispraćaj sinova u školu, nakon toga odlazak na trening, sastanak u Obrtničkoj komori i konačan dogovor oko potpisivanja ugovora za stipendije s učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, odlazak roditeljima u Štrigovu i nabava potrepština za njih, povratak doma, sumiranje svega učinjenoga toga dana i odmor uz TV program.

Utorak, 4. svibnja

Nakon jutarnje kave i planiranja poslova toga dana pripremio sam se za posao u salonu koji sam u ranim popodnevnim satima prekinuo zbog prisustvovanja videosjednici Upravnoga odbora Hrvatske obrtničke komore na kojoj smo raspravljali o problematici u obrtništvu te iznalazili rješenja za svaki od postojećih problema. Po održanoj sjednici vratio sam se svome primarnom poslu u salonu u kojem sam ostao do 19 sati. Uslijedili su druženje s obitelji i zasluženi odmor.

Srijeda, 5. svibnja

S obzirom da sam danas imao mnogo obveza u Komori, ranije sam započeo s radom u salonu.

Točno u podne prisustvovao sam potpisivanju stipendijskih ugovora s 41 učenikom međimurskih srednjih škola, polaznicima deficitarnih zanimanja.

Nastavak dana obilježio je rad u salonu i odlazak na nogometnu utakmicu u Gojanec u kojemu je, sa svojim klubom NK Međimurec gostovao, naš stariji sin Noah. Njegov gol koji je pridonio pobjedi (s velikom razlikom, 4:1) današnji mi je, pomalo naporan, dan učinio neizmjerno sretnim.

Četvrtak, 6. svibnja

Jutarnji sati krenuli su uobičajenim ritmom – kavica, djeca u školu… Rad u salonu počeo sam u 8 sati. U kratkoj pauzi frizerskoga rada u prijepodnevnim satima provjerio sam robu koja je dostavljena u salon. Nakon završetka radnoga vremena, u 16 sati sredio sam podatke u poslovnim knjigama, a ostatak dana iskoristio sam za košnju trave na dvorištu kuće i obavljanje sitnijih poslova koje život u kući nosi. Večernji sati i danas su mi bili rezervirani za izradu planova vezanih uz obveze u Obrtničkoj komori koje me čekaju sutra.

Petak, 7. svibnja

Današnji sam dan započeo u Obrtničkoj komori, a potom oko 9 sati preselio u salon. Bez obzira na brojne klijentice i klijente, s užitkom sam iz svoga salona ispratio svako zadovoljno lice, a posao je danas potrajao do večernjih sati, do 19 sati. Petak je dan koji mnogima označava kraj radnoga tjedna, no priroda moga posla zahtijeva i rad subotom, tako da sam nakon kratkoga duženja s obitelji krenuo na odmor i skupljanje snage za još jedan izazovan i lijep dan u salonu.

Subota, 8. svibnja

Subotnje je prijepodne, do 13 sati, obilježilo ono što volim, za što sam se odlučio u davnim tinejdžerskim danima – rad u mom frizerskom salonu. Uz sunčano jutro koje je svanulo ove subote i ozarena lica koja su me okruživala zaključio sam svoj radni tjedan i zadovoljan krenuo provesti ostatak vikenda.

Nogomet koji živimo zahvaljujući našim sinovima uljepšao nam je današnje rano popodne u kojemu smo uživali u Bjelovaru bodreći u igri ekipu Nogometne škole Međimurje. Mlađi nam je sin Vili sa svojom ekipom mladih nogometaša, članova NŠ-a Međimurje, pobjedonosnim rezultatom 3:1 subotu učinio još sunčanijom. Radost pobjede podijelili smo druženjem s prijateljima, a u večernjim sam satima uživao družeći se sa svojima najdražima. 

Nedjelja, 9. svibnja

Odmor, nedjeljni ručak s obitelji, druženje s roditeljima i rođacima, nogometne utakmice naših sinova, skupljanje energije za nove radne i životne izazove… moja je svakonedjeljna priča.

Završavam tjedan sretan i zadovoljan, zdrav i pozitivan. Iako sam i u tjednu iza sebe, kao i u mnogima prije, naišao na prepreke, pozitivna energija pomogla mi je da ih sve uspješno svladam. Mojih osmijeha, radosnih dana, tjedana, godina… ne bi bilo bez moje najveće potpore, mojih Noe, Vilija i Marine.

Najnovije vijesti

Pročitajte više