Susresti se s vama, susretao sam se i s Bogom!

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U životu jednog mladog svećenika, vlč. Leonarda Šardija porijeklom iz Selnice, nedjelja (22. kolovoza) bit će još jedan poseban dan – oprostit će se od svojih župaljana s kojima se upoznao prije godinu dana kada je u župi BDM u Svetoj Mariji nasljedio vlč. Pavla Markača. U tih godinu dana se u njegovom životu, ali i u životu Župe mnogo toga promijenilo. Sada kad odlazi, osjetio je potrebu da onima koji u nedjelju neće biti na oproštajnoj svetoj misi, preko redovitog župnog listića uputi poruku za koju nas je zamolio da je objavimo i preko našeg medija. Činimo to vrlo rado, a u poruci stoji:

– Dragi župljani župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Svetoj Mariji! I osobno želim zahvaliti svima vama na proteklim mjesecima zajedništva koje smo gradili. Svako životno putovanje obilježeno je različitim postajama na kojima se zadržavamo nekad duže, nekad kraće. Na tim životnim postajama događaju se i susreti s ljudima. A susret s čovjekom, prilika je i za susret s Bogom na čiju smo sliku stvoreni. Hvala Vam na dobrodošlici, prihvaćanju, molitvenoj potpori i na mnoštvu zajedničkih susreta, kako u euharistijskim slavljima, tako i u mnoštvu drugih neformalnih situacija. Veliko hvala za uključivanje i pomoć u organizaciji i slavlju Velike Gospe gdje ste pokazali kako je ovo slavlje, slavlje svih župljana. Veliko hvala svima koji ste se kroz sve ove godine, a osobito u posljednjim mjesecima, uključivali u život župne zajednice. Nikad ne smetnite s uma da župnu zajednicu čine ljudi te se uvijek ponosite onime koliko ste u nju aktivno uključeni. Za sve ono dobro, izgovaram, Bogu hvala! Za sve ono ljudsko, gdje je došlo i do određenih propusta, molim da oprostite i pripišete isključivo meni. A za budućnost, preporučam se u molitve svakoga od vas jer po molitvi i dalje rastemo u međusobnoj vjeri i usmjeravamo svoj pogled prema Kristu Gospodinu, a On je najvažniji.
Iskazima dobrodošlice dočekajte i novoga župnika, vlč. Mirka Pilaja. Otvoreno srce i pružena ruka suradnje pomoći će da i dalje uz Krista rastete i nasljedujete Ga u životu.
Veliko hvala svima! – napisao je velečasni Šardi.

On će preuzeti vođenje župe na varaždinskoj Banfici.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još