TRENDI OBUĆA

Što je in za sezonu proljeće-ljeto 2021.?

Teško je povjerovati da je klimatološki počelo proljeće, ne zbog vremena, nego imam osjećaj da smo još uvijek u pandemijskoj 2020. godini. Ali vrijeme prolazi  i donosi nam nove trendove. Ako volite trendovsku obuću, koja prati vaš stil odijevanja ili volite ležerniju obuću, za svakog i svaku priliku – tu smo!

Za početak glomazno. Volite ih ili mrzite, ove godine klompe ulaze u naše ormare. Kolekcije poznatih kreatora preplavljene su krupnom obućom  u raznim oblicima i bojama.

Oni koji se ne odriču svevremenske elegancije mogu se poigrati detaljima. Lančane ogrlice oživjele su posljednjih godina, i to ne samo u svrhu nakita. Metalni detalji dosad prisutni na torbama, ovog proljeća i ljeta obavezni su detalj i na obući.

Ako ste prošlih sezona mislili da su japanke in, pripremite se za istinsku poplavu japanki ove godine. U vremenu u kojem je udobnost ključna ne čudi što su mnogi dizajneri klasičnom obliku dali šik nadogradnju kožnim i gustim potplatima.

Ono što je iz godine i godinu vidljivo  da su granice između pravila odijevanja za muškarce i žene sve nejasnije. Ženama je nekako lakše izabrati mušku obuću. Ovog proljeća odaberite tradicionalnu mušku cipelu, za najudobniji poslovni izgled. Kombinirajte s klasičnom najlonskom čarapom i spremni ste za novi dan. Još jedan trend koji je, čini se, iščupan a muške piste je Oxford. Ove kožne cipele su prije svega ležerne i odličan odmor za stopala nakon dužeg vremena na potpeticama..

Kad već spominjemo potpetice, nisu nestale. Ima nešto slatko, nježno i ženstveno u niskoj dječjoj potpetici koja je ove sezone primijećena na modnim pistama, bilo u blok peti ili kao varijacija na peti mucastih sandala.


Izbor je širok, ali je najvažnije izabrati  obuću koja će biti prije svega udobna, funkcionalna i trendovska.

Najnovije vijesti

Pročitajte više