USUSRET 4. FESTIVALU U SELNICI

Snima se videospot, bit će prikazan nastanak međimurske žganice

Autor: Stjepan Mesarić Foto/Video: Stjepan Mesarić
- Advertisement -

Samo je nekoliko dana preostalo do održavanja 4. festivala Međimurske žganice , FICKO 2022. u Domu kulture u Selnici u srijedu 29. lipnja s početkom u 17 sati, a pripreme su u punom jeku. Upravo se dovršava snimanja prigodnog videospota koji se temelji na Himni međimurskoj žganici, a spotu su temelj žganica te ambijent gdje je održan prvi festival te niz drugih krasnih detalja.

Video spot se snima u Merhatovcu na mjestu gdje se održao pri festival, a prikazuje nastanak žganice od berbe trešanja preko njihovog spremanja u bače, same žganjare. Glavni protagonisti spota su svi oni koji su bili sudionici 1. festivala prije četiri godine, te međimurske glazbene zvijezde Mirko Švenda Žiga i Slavko Bregović te članovi KUD-a Selnica.

Javno, spot će biti premijerno prikazan na 4. festivalu međimurske žganice FICKO 4 u Domu kulture u Selnici na Petrovu 29. lipnja ove godine, od 17 sati, a ulaz na festival za sve je besplatan. Pokrovitelj i sufinancijer cijelog projekta je Općina Selnica i njezin načelnik Ervin Vičević koji nadzire snimanja i pripreme, a i sam je sudionik u njegovom nastajanju.

Na videospotu rade vrsni majstori Žan Novosel i Ivan Gričanec što jamči kvalitetan i zanimljiv uradak.

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još