SLUŽBENO JE

Robert Meglić novi je zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije!

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: Mladen Grubić
- Advertisement -

Vatrogasci Međimurja su jučer službeno na svojoj FB stranici objavili kako je toga dana, 01. veljače 2023. godine, na profesionalnu funkciju (profesionalnu) županijskog vatrogasnog zapovjednika stupio je 53-godišnji Robert Meglić, mag.ing.traff.

Postupak izbora, odnosno imenovanje novog zapovjednika, se je malo oduljilo jer je natječaj za tu funkciju raspisan još u prosincu 2021. godine. Natječaj je bio potreban jer dotadašnji predsjednik Mladen Kanižaj nije više mogao obavljati tu funkciju jer je i zapovjednik JVP Čakovec, a što je prema novom Zakonu o vatrogastvu nespojivo. Tada su se na raspisani natječaj prijavila dva kandidata od kojih je izabran Robert Meglić, ali samo za vršitelja dužnosti na određeno vrijeme sve dok ne sredi do kraja svu potrebnu natječajnu dokumentaciju. Bilo je to u travnju minule godine kada ga je na određeno vrijeme imenovao međimurski župan Matija Posavec.

Sada kada je sve sređeno, uz suglasnost Slavka Tucakovića, glavnog vatrogasnog zapovjednika RH, Meglić je za zapovjednika imenovan od strane župana Međimurske županije Matije Posavca.

Robert je rođen 1970. godine, 1985. godine postaje član DVD-a Knezovec.

Njegov profesionalni staž vatrogasca kreće od 1991. godine kada se zaposlio u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Čakovec, a gdje je prošao od profesionalnog vatrogasca do zamjenika zapovjednika, a obnašao je i funkciju zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Čakovca.

Mandat mu traje pet godina (do veljače 2028. godine), a u narednim danima ćemo saznati i ime njegovog zamjenika.

Čestitke Robertu na još jednoj stepenici u vatrogasnoj karijeri!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još