Riječ je o modernom objektu koji će imati i teretanu, dvorane za skvoš i badminton, prostoriju za doping kontrolu…

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Posjetili smo adresu NK Graničara u Kotoribi, gdje se izvode radovi 1. faze adaptacije postojećeg i nadogradnje novog prostora u Sportskom centru Kotoriba, ukupne površine veće od 1.500 metara2 i porazgovarali s tome s predsjednikom NK Graničara Zoranom Radmanićem.

Riječ je o sportskom objektu s 300 natkrivenih sjedećih mjesta, koji se gradi po standardu UEFA-e za 3. ligu – istaknuo je Zoran Radmanić i objasnio da ovdje međutim nije riječ samo o adaptaciji nogometnog stadiona:

– Ovaj projekt nije isključivo nogometni, već naprotiv ima veliki značaj jer će nakon svoje finalizacije omogućavati razne sadržaje za sport i rekreaciju namijenjene ljudima svih životnih dobi, koji nedostaju u području Kotoribe i širem području.

Konkretno, uz već postojeći nogometni i teniski teren, odbojku na pijesku i pripadajuće prostorije te dječji parkić, ovaj će objekt nakon prve, dogovorene faze, imati i: natkrivenu tribinu s 300 sjedećih mjesta, 4 svlačionice, spremište, teretanu, dvoranu za skvoš, dvoranu za badminton, prostoriju za suce i dvije posebne prostorije, jednu za fizioterapeute, a jednu za doping kontrolu.

Za adaptaciju i nadogradnju tog Sportskog centra osigurano je milijun erura iz EU fondova (Ruralni razvoj, mjera 7.4.1), dok će se razlika dofinancirati iz proračuna Općine Kotoriba i vlastitih sredstava NK Graničara.

– Zbog prevelikog financijskog iznosa ovaj projekt morao se revidirati u toj 1. fazi izgradnje te se moralo zasad odustati od planova koji su uključivala još dva teniska terena, pomoćno nogometno igralište 60 x 40 metara, dječje igralište s novim igralama te prostorom za street ball, dodatne rasvjete i sl. No, nadamo se da će to biti omogućeno i realizirano u sljedećoj fazi, a upravo bi dovršenje svega navedenog ovaj Sportski centar dobio značajnu javnu funkciju od širokog interesa – istaknuo je Zoran Radmanić.

Završetak prve faze radova predviđen je iduće godine.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još