Riječ je o modernom objektu koji će imati i teretanu, dvorane za skvoš i badminton, prostoriju za doping kontrolu…

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Posjetili smo adresu NK Graničara u Kotoribi, gdje se izvode radovi 1. faze adaptacije postojećeg i nadogradnje novog prostora u Sportskom centru Kotoriba, ukupne površine veće od 1.500 metara2 i porazgovarali s tome s predsjednikom NK Graničara Zoranom Radmanićem.

Riječ je o sportskom objektu s 300 natkrivenih sjedećih mjesta, koji se gradi po standardu UEFA-e za 3. ligu – istaknuo je Zoran Radmanić i objasnio da ovdje međutim nije riječ samo o adaptaciji nogometnog stadiona:

– Ovaj projekt nije isključivo nogometni, već naprotiv ima veliki značaj jer će nakon svoje finalizacije omogućavati razne sadržaje za sport i rekreaciju namijenjene ljudima svih životnih dobi, koji nedostaju u području Kotoribe i širem području.

Konkretno, uz već postojeći nogometni i teniski teren, odbojku na pijesku i pripadajuće prostorije te dječji parkić, ovaj će objekt nakon prve, dogovorene faze, imati i: natkrivenu tribinu s 300 sjedećih mjesta, 4 svlačionice, spremište, teretanu, dvoranu za skvoš, dvoranu za badminton, prostoriju za suce i dvije posebne prostorije, jednu za fizioterapeute, a jednu za doping kontrolu.

Za adaptaciju i nadogradnju tog Sportskog centra osigurano je milijun erura iz EU fondova (Ruralni razvoj, mjera 7.4.1), dok će se razlika dofinancirati iz proračuna Općine Kotoriba i vlastitih sredstava NK Graničara.

– Zbog prevelikog financijskog iznosa ovaj projekt morao se revidirati u toj 1. fazi izgradnje te se moralo zasad odustati od planova koji su uključivala još dva teniska terena, pomoćno nogometno igralište 60 x 40 metara, dječje igralište s novim igralama te prostorom za street ball, dodatne rasvjete i sl. No, nadamo se da će to biti omogućeno i realizirano u sljedećoj fazi, a upravo bi dovršenje svega navedenog ovaj Sportski centar dobio značajnu javnu funkciju od širokog interesa – istaknuo je Zoran Radmanić.

Završetak prve faze radova predviđen je iduće godine.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Mlada sopranistica Marija Magdalena Kočila oprostila se od Međimurja

Marija Magdalena Kočila završila je svoja srednjoškolska glazbena naukovanja...

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac oženio se na Filipinima

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac ponovno se oženio. Vjenčao...

FOTO Međimurci opet iskazali svoju humanost!

Brojni ljudi dobre volje, jučer, u subotu, 24. rujna...

FOTO Trčalo se za međimurske ‘Downiće’

U subotu je u Mačkovcu održana humanitarna utrka za...