CHEFOV OBED

RECEPT MARKA PALFIJA: Pečena svinjska vratina s hajdinskom kašom

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

SVINJSKA VRATINA, 1KG

SOL, PAPAR

RUŽMARIN

ČEŠNJAK, 2 REŽNJA

SENF, 20G

LUK, 2KOM

MRKVA, 2KOM

BIJELO VINO, 3DCL

HAJDINSKA KAŠA, 250G

Svinjsku vratinu prije pečenja posoliti i ostaviti u frižideru da odstoji minimalno 24 sata. Izvaditi iz frižidera i na vrućoj tavi prepeći sa svih strana da dobije lijepu boju.

Usitniti češnjak i ružmarin pa pomiješati sa paprom i senfom te dobivenom marinadom premazati popečeno meso. Povrće očistiti i narezati na krupne komade i staviti u protvan zajedno sa vinom.

Meso položiti na povrće i vino, prekriti protvan alu folijom pa peći polako na 120 stupnjeva celzijusa 4 sata dok nije skroz mekano. Hajdinsku kašu skuhati u slanoj vodi pa začiniti sokovima i masnoćom od pečenja. Meso prije rezanja odmoriti bar pola sata.

Najnovije vijesti

Pročitajte više