RECEPT MARKA PALFIJA: Pečena svinjska vratina s hajdinskom kašom

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

SVINJSKA VRATINA, 1KG

SOL, PAPAR

RUŽMARIN

ČEŠNJAK, 2 REŽNJA

SENF, 20G

LUK, 2KOM

MRKVA, 2KOM

BIJELO VINO, 3DCL

HAJDINSKA KAŠA, 250G

Svinjsku vratinu prije pečenja posoliti i ostaviti u frižideru da odstoji minimalno 24 sata. Izvaditi iz frižidera i na vrućoj tavi prepeći sa svih strana da dobije lijepu boju.

Usitniti češnjak i ružmarin pa pomiješati sa paprom i senfom te dobivenom marinadom premazati popečeno meso. Povrće očistiti i narezati na krupne komade i staviti u protvan zajedno sa vinom.

Meso položiti na povrće i vino, prekriti protvan alu folijom pa peći polako na 120 stupnjeva celzijusa 4 sata dok nije skroz mekano. Hajdinsku kašu skuhati u slanoj vodi pa začiniti sokovima i masnoćom od pečenja. Meso prije rezanja odmoriti bar pola sata.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Hodači vam žele sretan Uskrs

Grupa za nordijsko hodanje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske...

Iz Preloga 68 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec  je jučer provela akciju...

FOTO Uoči Uskrsa Općina Nedelišće razveselila roditelje 29-ero novorođenčadi

Roditelji 29 novorođenih mališana s područja Općine Nedelišće danas...