SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
SVINJSKA VRATINA, 1KG
SOL, PAPAR
RUŽMARIN
ČEŠNJAK, 2 REŽNJA
SENF, 20G
LUK, 2KOM
MRKVA, 2KOM
BIJELO VINO, 3DCL
HAJDINSKA KAŠA, 250G
Svinjsku vratinu prije pečenja posoliti i ostaviti u frižideru da odstoji minimalno 24 sata. Izvaditi iz frižidera i na vrućoj tavi prepeći sa svih strana da dobije lijepu boju.
Usitniti češnjak i ružmarin pa pomiješati sa paprom i senfom te dobivenom marinadom premazati popečeno meso. Povrće očistiti i narezati na krupne komade i staviti u protvan zajedno sa vinom.
Meso položiti na povrće i vino, prekriti protvan alu folijom pa peći polako na 120 stupnjeva celzijusa 4 sata dok nije skroz mekano. Hajdinsku kašu skuhati u slanoj vodi pa začiniti sokovima i masnoćom od pečenja. Meso prije rezanja odmoriti bar pola sata.