RECEPT MARKA PALFIJA: Ječmeni kašoto s piletinom, porilukom i šampinjonima

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

200G JEČMA

250G PILEĆIH PRSA

200G PORILUKA

200G ŠAMPINJONA

2 X REŽNJA ČEŠNJAKA

1 X GRANČICA TIMJANA

80G MASLACA

3DCL BIJELO SUHO VINO

1L PILEĆEG TEMELJCA

40G PARMEZANA

25G SVJEŽI KOPAR

100ML SLATKOG VRHNJA

SOL, PAPAR

Otopiti pola maslaca u loncu na srednje jakoj vatri pa dodati dinstati sitno sjeckani češnjak. Poriluk prerezati po dužini na četvrtine, ali da ostane na vrhu spojen kako bi se mogla isprati prljavština koja zna biti u njemu. Narezati ga na sitno pa dodati dinstati. Poriluk posoliti, popapriti pa dodati majčinu dušicu.

Poriluk lagano dinstati 20takmin da se iz njega izvuče slatkoća pa dodati šampinjone narezane na četvrtine i dinstati sve zajedno daljnjih 20tak minuta. Bitno je da i poriluk i gljive dobe malo boje i da iz njih izađe tekućina kako bi se intenzivirali okusi. Dodati isprani ječam pa podliti bijelim vinom i kuhati dok alkohol iz vina ne ispari. Na tavici sa strane zapečemo piletinu narezanu na kockice pa podlijemo temeljcem da se deglazira dno tave i sve zajedno dodamo u ječam. Temeljac dodajemo malo po malo dok ječam nije kuhan.

Završiti kašoto slatkim vrhnjem ( nezašećereno slatko vrhnje je zapravo jedino ispravno vrhnje za kuhanje ), ostatkom maslaca, ribanim parmezanom i svježim koprom. Kašoto servirati u poluduboki tanjur. Kašoto kad se stavlja na tanjur se mora nježno izliti pa zadržati formu. Mora biti kremast.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Upisi u srednje škole počinju 27. svibnja

MINISTARSTVO znanosti i obrazovanja uputilo je u javno savjetovanje...

U subotu dođite na ‘Vidovski kotlić 2024.’ – natjecanje u kuhanju graha!

Povodom Praznika rada, 1. maja, Općina Donji Vidovec i SRD „Mrena“ pozivaju vas na...

Nakon svjetskih priznanja, Krunoslav Bedi napokon i pred domaćom publikom

Multimedijski umjetnik Krunoslav Bedi iz Čakovca u ponedjeljak, 29. travnja u 19:00 u...