200G JEČMA
250G PILEĆIH PRSA
200G PORILUKA
200G ŠAMPINJONA
2 X REŽNJA ČEŠNJAKA
1 X GRANČICA TIMJANA
80G MASLACA
3DCL BIJELO SUHO VINO
1L PILEĆEG TEMELJCA
40G PARMEZANA
25G SVJEŽI KOPAR
100ML SLATKOG VRHNJA
SOL, PAPAR
Otopiti pola maslaca u loncu na srednje jakoj vatri pa dodati dinstati sitno sjeckani češnjak. Poriluk prerezati po dužini na četvrtine, ali da ostane na vrhu spojen kako bi se mogla isprati prljavština koja zna biti u njemu. Narezati ga na sitno pa dodati dinstati. Poriluk posoliti, popapriti pa dodati majčinu dušicu.
Poriluk lagano dinstati 20takmin da se iz njega izvuče slatkoća pa dodati šampinjone narezane na četvrtine i dinstati sve zajedno daljnjih 20tak minuta. Bitno je da i poriluk i gljive dobe malo boje i da iz njih izađe tekućina kako bi se intenzivirali okusi. Dodati isprani ječam pa podliti bijelim vinom i kuhati dok alkohol iz vina ne ispari. Na tavici sa strane zapečemo piletinu narezanu na kockice pa podlijemo temeljcem da se deglazira dno tave i sve zajedno dodamo u ječam. Temeljac dodajemo malo po malo dok ječam nije kuhan.
Završiti kašoto slatkim vrhnjem ( nezašećereno slatko vrhnje je zapravo jedino ispravno vrhnje za kuhanje ), ostatkom maslaca, ribanim parmezanom i svježim koprom. Kašoto servirati u poluduboki tanjur. Kašoto kad se stavlja na tanjur se mora nježno izliti pa zadržati formu. Mora biti kremast.