TEŠKO OZLIJEĐENI VOZAČ, PUTNICA I DIJETE

Prometnu nesreću u Gornjem Kuršancu izazvao 47-godišnji državljanin Republike Austrije

U subotu, 27. studenoga 2021. godine oko 17,05 sati na raskrižju kolnika državne ceste broj 3 (Gornji Kuršanec – Varaždin) i prilazne ceste prema rijeci Dravi, dogodila se prometna nesreća u kojoj 47-godišnji državljanin Republike Austrije upravljao osobnim automobilom austrijskih nacionalnih oznaka, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, pod utjecajem alkohola u količini od 0,91 g/kg, dolaskom do ceste koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.  Zbog toga je vozilom udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka s kojim je kolnikom državne ceste upravljao 36-godišnjak.

     U događaju su ozlijeđeni 36-godišnji vozač, 39-godišnja putnica i dijete iz njegovog vozila, vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je vozač teško, a putnica i dijete lakše ozlijeđeni, dok je kod putnice moguća je prekvalifikacija ozljede u tešku ozljedu.

     Protiv 47-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – javlja PU Međimurska.

Najnovije vijesti

Pročitajte više