„PROVEDITE ZELENI PRAZNIK RADA!"

Priopćenje Centara za edukaciju i informiranje potrošača povodom obilježavanja Praznika rada

Povodom obilježavanja Praznika rada Centar za edukaciju i informiranje potrošača Vam donosi nekoliko praktičnih savjeta kako smanjiti bacanje hrane:

Provjerite koje namirnice imate kod kuće. Prije odlaska u trgovinu provjerite koju hranu već imate. Imate li povrće koje se skriva u ladici vašeg hladnjaka i sprema se da propadne? Sad je sjajno vrijeme da ih bacite na roštilj ili ubacite
u salatu i najbolje iskoristite.

Kupujte sezonsku hranu iz lokalnih izvora. Proslavite hranom koja je dostupna i svježa s vašeg mjesta. Sezonska, lokalna hrana minimizira emisije ugljika povezane s transportom .

Odredite normative za točan broj gostiju. Na taj način smanjujete trošak zabave .

Postavite kante za recikliranje i kompostiranje: To će vam pomoći smanjiti otpad i učiniti čišćenje lakšim.

Neka gosti donesu vlastito posuđe za višekratnu upotrebu. Na taj način mogu kući ponijeti ostatke koji ostanu nakon zabave.


Sretan Vam praznik rada!


Projekt „Smanjimo bacanje hrane u vrijeme pandemije COVID 19„ je podržan s 4.930,00 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom
Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost udruge Centar za edukaciju i informiranje potrošača i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda
.

Najnovije vijesti

Pročitajte više