RASTUĆI GRAD

PRELOG POSTAJE GRAD MLADIH: U posljednje četiri godine doselilo se pedesetak mladih obitelji

S HRT-a vam prenosimo pozitivnu priču o jednom nama dobro poznatom gradu. Grad Prelog posljednje je četiri godine svjedok sve većeg broja mladi u mjestu. U razdoblju od 2017. godine, čak je pedesetak mladih obitelja ovdje odlučilo izgraditi svoje domove, dok su kapaciteti u dvama dječjim vrtićima u potpunosti popunjeni.

Prije svega to je rezultat pozitivne gospodarske klime, radna mjesta su dobro plaćena, a smisleno se provodi i gospodarska politika.

Krešimir Žulj došao je u Prelog iz nekoliko stotina kilometara udaljenog Osijeka:
– Grad od 4.500 stanovnika ima toliko mogućnosti, izbjegnete svu onu gužvu i zapravo postanete bitni, vi ste čovjek koji imate pristup svemu – ovdje vam je sve otvoreno, sve vam je na ruku i svi vam izlaze na ruku. Prekrasno mjesto za život, kaže on.

I gradonačelnik Ljubomir Kolarek zadovoljan je dosad je postignutim:
– Ljudi idu tamo gdje su sigurna radna mjesta, a više ni plaće nisu male. Predškolski odgoj dobro je organiziran, u našim vrtićima boravi 340 djece. I, naravno, brzo rješavanje građevinske dokumentacije, kako za stambenu, tako i za poslovnu izgradnju.

Nedavni podaci govore da je prodano 18 novih parcela za gradnju kuća, a u skorije vrijeme će krenuti i izgradnja dvadesetak stanova iz sustava POS-a.

Najnovije vijesti

Pročitajte više