VELIKI TELEMACH DAN SPORTA STIŽE U PETAK U PRELOG

Poziv Plazme Sportskih igara mladih Preloga

Plazma Sportske igre mladih i Grad Prelog pozivaju vas da im se pridružite na Telemach Danu sporta koji će se održati sutra, u petak, 21. svibnja, na stadionu Mladost Komet u Prelogu s početkom u 15.30 sati. Nakon pomicanja inicijalnog termina održavanja zbog loših vremenskih uvjeta, sve je spremno da Prelog u petak postane centar amaterskog sporta Hrvatske.

Sportsko-edukativna manifestacija okupit će osnovnoškolce od 1. do 4. razreda s područja Preloga i Međimurske županije koji će se natjecati u graničaru i atletici i boriti za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu gdje će mali amaterski sportaši imati priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno. Telemach Dan sporta otvorit će predstavnici Grada i Plazma Sportskih igara mladih.

Manifestacija će biti organizirana u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativa događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

– Pružamo priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova – poručuju organizatori uz napomenu kako pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Najnovije vijesti

Pročitajte više