KOME ĆE ZVONO (OD)ZVONITI!?

Poziv kradljivcima crkvenog zvona u Čakovcu: ako ga vratite dobit ćete visoku novčanu nagradu!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Arhiva vlasnika
- Advertisement -

Vrijedno crkveno zvono, ukradeno prošlog tjedna u Čakovcu, još nije pronađeno. Iako policija istragu vodi u nekoliko pravaca, vlasnik je ipak odlučio ponuditi visoku novčanu nagradu onome tko pomogne pronaći zvono, a dao je i broj mobitela na koji prima informacije.

Kao što smo pisali, sredinom prošlog tjedna iz dvorišta obiteljske kuće na čakovečkom Jugu ukradeno je veliko, pravo crkveno zvono. Riječ je o zvonu od bronce teškom oko 140 kilograma i velike vrijednosti. Lopovi su ga teglili po dvorištu do ograde, stavili ga na kante od smeća, a onda u svoje vozilo i nestali.

Zvono ima svoju povijest, prateću dokumentaciju, a natpisi na njemu su na ćirilici i iz njih se da isčitati da je zvono lijevano 1911. godine u Jagodini u središnjoj Srbiji, tada pod turskom vlašću.

Vlasnici i ovom prilikom mole sve one koji nešto znaju o ukradenom zvonu da to jave u prvu policijsku postaju ili Policijsku upravu međimursku. Nude i vrijednu novčanu nagradu građanima za informaciju o tome ako su negdje vidjeli zvono, ako znaju tko ga ima skrivenog ili tko ga je nudio na prodaju. Sve ozbiljne informacije mogu se dati na mobitel broj 098 482 791.

Kako su vlasnici za zvono i emotivno vezani, spremni su platiti i kradljivcima ako ga vrate. Možda su ga našli na smetištu ili skrivenog u grmlju kraj ceste!?

Nikad se na zna!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Zbog tuče koja je prošle subote prošla Međimurjem, proglašena prirodna nepogoda

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji...

Proteklog vikedna u Međimurju se vjenčalo čak 13 parova! Pogledajte koji?

Proteklog tjedna na području Međimurja rođeno je samo 6 beba:...

Vrhunske priredbe uz najbolja međimurska vina!

Kao i svake godine dosad tako i ove manifestacija Ljeto...