ODRŽANA 146. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-A PRELOG

Podijeljene spomenice i nagrade vatrogascima i donatorima

Dobrovoljno vatrogasno društvo Prelog, kao središnja vatrogasna postrojba Grada Preloga, održalo je, u utorak 4. svibnja 2021. godine na Dan sv. Florijana svoju 146. godišnju Skupštinu. Skupština je ovaj put bila izborna, birani su predsjednik DVD-a, zapovjednik, članovi Upravnog i Nadzornog odbora, kao i zamjenik predsjednika te zamjenik zapovjednika. Skupštinu su svojom nazočnošću uveličali Ljubomir Kolarek, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Prelog, Leon Krištofić, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Dragutin Glavina, naš počasni član. Sama svečanost obilježavanja Dana vatrogastva započela je svetom misom.

Nakon toga započela je sjednica Skupštine DVD-a. Na početku su podnijeta izvješća o radu, izvješće o obračunu prihoda i rashoda kao i izvješće Nadzornog odbora. Usvojeni su program rada i financijski plan za predstojeće razdoblje. Izvršena je podjela spomenica, zahvalnica i nagrada zaslužnim vatrogascima kao i donatorima. Tako je spomenicu za 60 godina članstva u DVD – u dobio Vladimir Kutnjak, za 50 godina dobili su Vladimir Mlinarić i Krešimir Rus, Spomenicu za 40 godina dobio je Alojz Lovrenčić, za 20 godina dobili su Suzana Novak i Danijel Golubić, a Spomenicu za 10 godina dobio je Nenad Štefan.

Zahvalnice donatorima biti će uručene naknadno zbog epidemioloških mjera, a dobit će ih Ana Ljubisavljević i Mihajlo, Marija Cvitko, Marko Čerjavić i Vesna Hajdarović. Zahvalnice donatorima za kupnju svjetiljki za članove vatrogsne postrojbe dobit će Stjepan Mikec, Zdravko Kvakan, Josip Novak, Đuro Ujlaki i Petar Novak. Na Skupštini su uručene i nagrade najaktivnijim vatrogascima u prošloj godini. Tako je nagradu za treće mjesto dobio Bernard Lesić, za drugo Slavko Štefan, dok je za najaktivnijeg vatrogasca proglašen Ivan Matković. Također Skupština je dodijelila status počasnog predsjednika Josipu Posavec, koji je zadnjih 28 godina obnašao funkciju predsjednika.

Pri kraju Skupštine usvojen je novi Statut društva, usklađen sa novim zakonom o vatrogastvu. Data je razriješnica dosadašnjm dužnosnicima DVD-a kao i članovima Upravnog i Nadzornog odbora. Na Skupštini su zatim izabrani novi dužnosnici DVD-a i to za predsjednika Slavko Štefan, zamjenik predsjednika Marin Senčar, zapovjednik Božidar Golomboš, zamjenik zapovjednika Ivan Matković. Za članove Upravnog odbora izabrani su: Slavko Štefan, Marin Senčar, Božidar Golomboš, Ivan Matković, Ljiljana Majdandžić, Jasenka Cvetko, Dejan Mlinarec, Bernard Lesić i Matija Mlinarec.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Josip Posavec, Suzana Novak i Alojz Lovrenčić. Na samom završetku Skupštine upriličeno je primanje novih članova. Tako su pristupnicu DVD – u Prelog, potpisali: Maja Tomašić, Lorena Habjan i Karlo Radiković. Na kraju Skupštine nazočnima su se prigodnim riječima pohvale i zahvale obratili gradonačelnik Ljubomir Kolarek i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Međimurske županije Leon Krištofić.

Najnovije vijesti

Pročitajte više