TJEDNA PROGNOZA

Početkom tjedna toplo i vjetrovito, zatim promjena

U ponedjeljak još toplije uz južinu. Pretežno sunčano, a temperatura zraka bi mogla narasti i do 26°C. Zapuhat će umjeren, mjestimice i pojačan jugozapadni vjetar pa će opet biti neugodno vjetrovito.

Najtopliji dan u ovom tjednu izgleda utorak tijekom kojeg bi se temperatura približila brojci od 28 ili 29 Celzijevih stupnjeva. Nastavit će se pretežno sunčano vrijeme uz jugozapadni vjetar. Krajem dana i u noći na srijedu sa sjeverozapada oblačnije uz mogućnost za kišu ili pljusak s grmljavinom.

Srijeda bi nam mogla donijeti osvježenje s frontom. Više oblaka, mjestimična kiša ili pljuskovi s grmljavinom i umjeren pad temperature. Nije na vidiku nikakvo veliko zahladnjenje pa će temperatura vjerojatno ostati blizu 20 Celzijevih stupnjeva.

Prognoza za četvrtak pokazuje oblačnije vrijeme uz veliku mogućnost za kišu, a mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. Još će malo osvježiti u odnosu na početak tjedna pa bi temperatura bila uglavnom između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva.

U petak se čini više suhog i sunčanog vremena. Ne može se isključiti neki kraći pljusak, ali će to biti rjeđa pojava. Sukladno malo ljepšem vremenu i temperatura bi trebala narasti za nekoliko stupnjeva.

Za vikend djelomično sunčano i ugodno toplo, ali promjenjivo i nestabilno. To znači da su, osim sunčanih razdoblja, mogući i naleti kiše ili pljuska s grmljavinom. Ne cijelo vrijeme nego u nekom dijelu dana. Najveća vjerojatnost za te pljuskove je krajem nedjelje i u ponedjeljak.

Na kraju napomena da je dobro redovito pratiti prognozu i na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 9.5.)

Najnovije vijesti

Pročitajte više