PARADA NA MAĐERKINOM BREGU

Po tko zna koji put predstavljena svjetska nagrada Green Destinations, koja je navodno kupljena!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

A jaj, još jedna parada na vrhu Mađerkinog brega, bez cilja i svrhe. Naime, Služba za poslove župana pozvala je novinare na press konferenciju, danas, u četvrtak, u 12 sati, na Mađerkin breg, kako bi medijima po sto i treći puta predstavili “prestižnu svjetsku nagradu Green Destinations”, koja je Međimurskoj županiji dodijeljena na najvećem svjetskom sajmu turizma u Berlinu.

O toj nagradi proteklih dana pisali su svi međimurski i značajniji hrvatski mediji i to je ok. Ali što je opet danas to trebalo na užasno hladnom vjetru na kojem je čak i županu Matiji Posavcu, priznao je, bilo hladno, a kamoli ne školskim učenicima u narodnim nošnjama, čije majke su jedva dočekale da parada prođe i da promrzloj djeci mogu odjenuti kapute i jakne.

O nagradi, za koju neki tvrde i da je kupljena, goviorio je Rudi Grula, direktor Trističke zajednice Međimurske županije, župan Matija Posavec i još neki, ističući zeleno Međimurje kao primjer ostalom svijetu. Međimurska županija je dobila srebrnu oznaku Green Destinations, čime je postala prva regija u Hrvatskoj i četvrta u svijetu, koja je pristupila ovom certificiranju, rečeno je danas. No, nitko nije rekao da ona vrijedi dvije godine, a onda – vidjet ćemo!

Slučajno je došao i novi veleposlanik Slovenije u Hrvatskoj Gašper Dovžan sa suradnicima, koji je bio u nastupnom posjetu Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu. Njega je pozdravio domaćin Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova.

I da, to nije bila konferencija za novinare, jer je njih bilo najmanje. Pozvani su bili svi oni koji rade u turizmu, ali i oni koji se njime “šlepaju”. Na kraju su se pripadnici HGSS-a, Stanice Čakovec, spustili pomoću užadia s vrha Vidikovca na Mađerki i donijeli zelenu zastavu Green Destinationsa, uz koju su se svi okupljeni slikali. A potom ušli u prostorije Vidikovca gdje su ih čekali razni specijaliteti međimurskih OPG-ova.

Dobar tek!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još