VATROGASNI POMLADAK

Obučavanje pomlatka temelj je postojanosti našeg DVD-a

Autor: Blanka Lozić Foto/Video: Josip Đeri
- Advertisement -

U sklopu proslave dana Općine Šenkovec, dana 21. svibnja 2022. godine DVD Šenkovec organizirao je Dan otvorenih vrata. Cilj je programa bio upoznavanje mještana i onih najmlađih s dužnostima dobrovoljnih vatrogasaca i radom DVD-a Šenkovec.

Na prostoru oko vatrogasnog spremišta mogla se razgledati oprema kojom raspolažu šenkovski vatrogasci, dok su za djecu pripremili bojanke vatrogasnih tema i podučili ih rušenju meta s vatrogasnim ručnim špricama.

Najviše pogleda plijenila je stara vatrogasna šprica, a zanimanje mnogih privukla je i stara ručna vatrogasna sirena koja je u više navrata izmamila osmjeh na dječjim licima svojim autentičnim zvukom.

Za sve posjetitelje šenkovski su vatrogasci pripremili okrjepu i grickalice kojima su se najviše razveselila djeca.

Za organizaciju ovog događaja zaslužni su Teodora Vodopija, Loreno Jan Lukačić, Željka Đeri i Josip Đeri, članovi DVD-a koji su brinuli o svakoj pojedinosti sve do realizacije Dana otvorenih vrata.

Tom su prilikom članovi DVD-a zahvalili i načelniku R. Megliću na iscrpnoj podršci koju pruža društvu, ali i njegovom aktivnom zalaganju i doprinosima koje i sam daje kao član DVD-a Knezovec.

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još