Novi predsjednik mladi 28-godišnji Matija Hraščanec

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Novi predsjednik DVD Kotoriba će u narednih pet godina biti 28- godišnji Matija Hraščanec, mladi vatrogasni zanesenjak i zaljubljenik u ovu humanu zadaću, koji je na tom mjestu naslijedio iskusnog profesionalnog vatrogasca Stanka Vugrinčića

Potonji se je zahvalio članstvu što je sve godine bilo uz njega, što su oni ti koji su DVD na razini mjesta doveli do prepoznatljivosti, jer su bili utkani u sve pore općinskog života. Posebnu se zahvalio Općini Kotoriba, odnosno načelniku Ljubomiru Grgecu, koji su  uvijek imali razumijevanja za potrebe vatrogasca. Zahvalio se i Mariu Medvedu, predsjedniku VZMŽ i njenom zapovjedniku Mladenu Kanižaju, jer su uvelike pomogli DVD-u u modernizaciji društva. Dodao je kako će novom, mlađem vodstvu biti desna ruka.

Uz novog predsjednika u vodstovo DVD-a Kotoriba izabrani su dopredsjednik Matija Zadravec, tajnica Ana-Marija Vidović, blagajnica Josipa Dornik, zapovjednik Miljenko Vidović, a i među članovima Upravnog odbora i ostalih upravnih tijela brojni su mladi vatrogasci, koji su, uz sve ostale članove društva, jamstvo za sigurnost imovine i života svojih sumještana.

O tom kako su radili u minuloj pandemijskoj godini govorila je tajnica Ana Marija-Vidović istaknuvši kako je stopirano sijaset njihovih redovitih i tradicionalnih aktivnosti, što ne znači da se nisu orijentirali na vatrogasne aktivnosti koje su se događale vezane uz pandemiju i potrese na Banovini. Kao posebno važnu, naglasila je izgradnju novog vatrogasnog spremišta. Iznijela je podatak kako društvo broji 75 aktivnih članova različitih specijalnosti, posebno istaknuvši 20 vatrogasca osposobljenih za specijalne djelatnosti. Miljenko Vidović, zapovjednik DVD-a, je u svom izvješću istaknuo kako su u minulom izvještajnom razdoblju imali 5 intervencija od čega se 4 odnose na gašenje niskog raslinja i 1 tehničku intervenciju. Govoreći o ophodnjama po mjestu, temeljem odluka Stožera CZ Općine Kotoriba i DVD s područja Međimurja, a u svrhu prevencije okupljanja stanovništva u naselju zbog virusa Covid-19 istaknuo je kako je u ophodnje uključeno 11 interventnih članova koji su utrošili 363 radna sata, prošli su 2.507 kilometara, a ukupni troškovi ophodnji su bili 40.182, 90 kuna.   

U svečarskom dijelu sjednice zaslužni vatrogasci dobili su spomenice: Gabrijel Friščić i Stjepan Nađ za 50 godina rada u vatrogastvu, za 30 godina Nenad Vuk, za 20 godina vjernosti vatrogastvu  Bojan Vugrinčić, dok su spomenice za 10-godišnju vjernost primili: Bruno Fundak, Tihomir Karloci, Lucijan Legin, Tomislav Munka i Martina Sabol. Nagrade su im uručili Mladen Kanižaj, zapovjednik JVP Čakovec i VZMŽ, i Andreas Lisjak, predsjednik VZP Kotoriba, D.Dubrava, D. Vidovec Sveta Marija.

U pozdravnim govorima gostiju, Mladen Kanižaj je o kotoripskim vatrogascima govorio sa superlativima podijelivši s njima žaljenje za propuštene aktivnosti. Podržao je njihovu modernizaciju, jer je ona važna za svako donjemeđimursko društvo glede ispomoći JVP koja je do ovdašnjih lokacija udaljena 40 minuta vožnje. Ukazao je na važnost dobrovoljnog vatrogastva, premda 60% intervencija obave pripadnici JVP. Zahvalio se dosadašnjem čelništvu, a novom je poželio isto takvu uspješnost. Zahvalio je onima koji su bili na Banovini i u ime HVZ-e im obećao zaslužene medalje. Posebno je pohvalio uzornu suradnju s Općinom Kotoriba, odnosno Ljubomirom Grgecom, općinskim načelnikom.

Načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec je u svom govoru izrazio zahvalnost za sve što su vatrogasci učinili za Kotoribu.

– Učinili su mnogo jer bez njih u Kotoribi nije prošla nijedna značajna aktivnost, a da u nju nisu bili uključeni nositelji humanosti. Zahvalio se dosadašnjem vodstvu, a novome je poželio da nadmaše uspješno staro. Rekao je kako će se Općina Kotoriba zalagati da se ovdje otvori Ispostava JVP radi sigurnosti žitelja ovog dijela Međimurja, a s druge strane to je šansa za zapošljavanje mladih vatrogasnih kadrova.

Skupština je održana u mjesnom Društvenom domu, uz provođenje svih epidemioloških mjera.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO U Čakovcu predstavljene prednosti kozmetike Jane Iredale

U četvrtak je u čakovečkom hotelu Castellum predstavljena kozmetika...

Nikad veći interes poljoprivrednika za EU fondove

Na jučerašnjoj radionici, koju je organizirala Općina Sveti Juraj...