NEDJELJNI RUČAK: Piletina s umakom od hrena

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Pećnicu zagrijte na 180 °C stupnjeva. Pileća prsa sat vremena prije kuhanja razrežite na 4 komada i posolite. Pileća prsa premažite uljem i položite u tešku i debelu tavu s kožom nadolje. Pecite šest minuta dok koža ne postane hrskava, zatim meso okrenite i pecite još narednih šest minuta. Nakon toga meso stavite u pećnicu i pecite 10 minuta.

Piletinu izvadite iz pećnice, stavite tanjur i spremite na toplo. Pripremite umak: vino ulijte u tavu u kojoj ste pekli piletinu i lagano ostružite žlicom po dnu tave. Dodajte sol i slatko vrhnje i ostavite dvije minute da uzavri. Smanjite temperaturu, postupno dodajte komadiće maslaca i izmiksajte. Tavu sklonite s vatre, dodajte peršin i hren, začinite solju, paprom i nekoliko kapljica limunovog soka. Piletinu obilno prelijte umakom od hrena i odmah poslužite.

Dobar tek!

KOLIČINA ZA DVIJE OSOBE:

1 veća pileća prsa
sol
maslinovo ulje
umak od hrena
1 dl suhog bijelog vina
sol i papar
2 dl slatkog vrhnja
3 žlice maslaca
2 žlice nasjeckanog peršina
5 žlica svježe naribanog hrena
1 limuna

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Međimurski ugođaj na predstavljanju knjige “Zrinski”

Članovi Tamburaške sekcije KUD-a"Žiškovec" iz Žiškovca, Zdravko Belec i Leonardo Reich, jučer...

Astrid Mudri: Hodanje je postalo toliko popularno da su rasprodani gotovo svi nordijski štapovi

Postizborni dan članice Udruge žena „Breza“ Brezje u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog...

Nastupaju čak tri domaće dramske skupine

Kulturno umjetničko društvo Belica ove nedjelje 21. travnja 2024. godine s...

Dražen Srpak razveselio “svoje” vatrogasce

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak je u ponedjeljak na svom Fb...