NEDJELJNI RUČAK: Piletina s umakom od hrena

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Pećnicu zagrijte na 180 °C stupnjeva. Pileća prsa sat vremena prije kuhanja razrežite na 4 komada i posolite. Pileća prsa premažite uljem i položite u tešku i debelu tavu s kožom nadolje. Pecite šest minuta dok koža ne postane hrskava, zatim meso okrenite i pecite još narednih šest minuta. Nakon toga meso stavite u pećnicu i pecite 10 minuta.

Piletinu izvadite iz pećnice, stavite tanjur i spremite na toplo. Pripremite umak: vino ulijte u tavu u kojoj ste pekli piletinu i lagano ostružite žlicom po dnu tave. Dodajte sol i slatko vrhnje i ostavite dvije minute da uzavri. Smanjite temperaturu, postupno dodajte komadiće maslaca i izmiksajte. Tavu sklonite s vatre, dodajte peršin i hren, začinite solju, paprom i nekoliko kapljica limunovog soka. Piletinu obilno prelijte umakom od hrena i odmah poslužite.

Dobar tek!

KOLIČINA ZA DVIJE OSOBE:

1 veća pileća prsa
sol
maslinovo ulje
umak od hrena
1 dl suhog bijelog vina
sol i papar
2 dl slatkog vrhnja
3 žlice maslaca
2 žlice nasjeckanog peršina
5 žlica svježe naribanog hrena
1 limuna

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još