DEVETO MJESTO NA PRESTIŽNOJ UTRCI U ITALIJI

FOTO Najbolji međimurski vozač kartinga Marko Turk nastupit će na WSK Final Cupu

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Miljenko Ovčar
- Advertisement -

Nakon što je u državnoj konkurenciji osvojio sve što se moglo, najbolji međimurski kartingaš Marko Turk svoj veliki talent potvrđuje i na međunarodnoj sceni. Nakon nedavnog uspješnog nastupa na utrci u Njemačkoj, kao jedini hrvatski predstavnik proteklog tjedna odmjerio je snage s najboljim kartingašima Iz Italije i drugih zemalja  u klasi KZ2 na stazi South Garda Karting nedaleko jezera Lago di Garda.

Na utrci Trofeo D’ Autunno 2023. kroz zahtjevne kvalifikacije izborio je nastup u završnici među 42 vozača. Na kraju je u dvije vožnje osvojio ukupno deveto mjesto s time da je bio uspješniji u prvoj koju je završio kao šesti. Uspjeh je tim veći kada se zna da nadareni vozač kartinga iz Savske Vesi ima tek 17 godina. Zahvaljujući postignutim rezultatima izborio je nastup i na WSK Final Cupu koji se tijekom studenoga održava u Italiji što će biti nova prilika za daljnji iskorak u njegovoj karijeri, jer su se na ovom natjecanju kalili i neki danas istaknuti vozači formule.

U sve uspjehe mladog vozača ugrađena je dugogodišnja podrška njegovih roditelja te stručna pomoć koju mu pružaju Marko Pavić kao trener i mehaničar i Ivana Posavec kao fitness trenerica. Zahvala pripada i AMP Racingu te CRG Factoryju na odličnom materijalu.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još