'ANTIVAKSERSKI' SINDIKAT U AKCIJI

Najavljen štrajk i u Elektrostrojarskoj školi iz Varaždina

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U sustavu obrazovanja i znanosti, kako tvrde u školama i sindikatima, u utorak nije bilo novih, većih otpora predočenju COVID potvrda ili negativnog rezultata testa, pa brojke onih kojima su dosad ravnatelji izrekli mjeru prvog (od moguća dva) upozorenja pred izvanredni otkaz ugovora o radu ostaje na procijenjenih 30-ak, barem zasad, najupornijih “pobunjenika” u cijeloj Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Ipak, da ne bi sve prošlo previše “lišo”, pobrinuo se novoosnovani školski sindikat „Prosvjetitelj“, koji u kuloarima još zovu “antivakserskim“.

Taj je sindikat za ponedjeljak 29. studenog, Ministarstvu znanosti i obrazovanja (MZO) najavio pokretanje štrajka u obrazovnim ustanovama, i to sa svrhom zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa članova sindikata, odnosno sukladno članku 205. Zakona o radu. “Prosvjetitelj“ će od jutarnje smjene krenuti sa štrajkom kojim traže neometan pristup na radno mjesto i ukidanje COVID potvrda.

Štrajk počinje u ponedjeljak u jutarnjoj smjeni, i to u deset obrazovnih ustanova: tri srednje škole u Vukovaru, dvije glazbene škole (jedna iz Karlovca te Glazbeno učilište “Elly Bašić” iz Zagreba), Tehničkoj školi Rijeka, Elektrostrojarskoj školi iz Varaždina, Osnovnoj školi Ivana Perkovca Šenkovec te dvama visokim učilištima, na Sveučilištu u Zadru i Kineziološkom fakultetu u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.

Najnovije vijesti

Pročitajte više