GRAD MURSKO SREDIŠĆE

Na stručnom kolegiju raspravljalo se o dodjeli zahvalnica, tretiranju komaraca, sanaciji puteva…

Autor: Grad Mursko Središće Foto/Video: Grad Mursko Središće
- Advertisement -

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, dana 13.06.2024. godine na 73. sjednici stručnog kolegija (prisutni: Dražen Srpak, Marko Jurović, Vlatka Županec, Mateja Novak, Josip Sršan, Petra Sršan Strojko, Zoran Turk, Drago Belše, Marta Erdelja, Marina Matjašić, Leonard Sanjković) donosi sljedeće zaključke:

1. Zbog izuzetno loših vremenskih nepogoda u vidu poplave i olujnog nevremena u pobratimljenoj Općini Narda – Mađarska gdje živi hrvatska manjina odobrava se isplata pomoći u iznosu od 5.000,00 eura za popravak javne komunalne infrastrukture. Sredstva se osiguravaju iz konta za međunarodnu suradnju.
2. Gradonačelnik sukladno svojim ovlastima donosi odluku da se Zahvalnice uz Dan grada dodjeljuju: Dragutin Balaž iz Murskog Središća – Zahvalnica za dugogodišnji rad u sportskoj udruzi na uređivanju okoliša, Vladimir Kukovec iz Murskog Središća – Zahvalnica za dugogodišnji rad u sportskoj udruzi na uređivanju okoliša, Damir Vrančić iz Križovca – Zahvalnica za sportski rad u ribičkom društvu i održavanju okoliša ŠRD „Verk“, Društvo žena Hlapičina- Zahvalnica za pomoć kod manifestacija Grada Mursko Središće i uređivanja naselja Hlapičina, Društvo žena Mursko Središće – Zahvalnica za pomoć kod manifestacija Grada Mursko Središće i sudjelovanje u kulturno društvenim događanjima, Jurica Novak iz Peklenica – Zahvalnica za sportski rad u odbojkaškom klubu OK „Plavi“, Marija Sakač iz Štrukovca- Zahvalnica za organizaciju i brigu oko svih društvenih i vjerskih događanja u naselju Štrukovec
3. Zadužuje se komunalni redar da s tvrtkom Bioinstitut d.o.o. u najkraćem mogućem vremenu dogovori tretiranje komaraca za cijelo područje grada Mursko Središće. U slučaju da su neka područja zbog vode nedostupna ista će se tretirati kad se voda povuče.
4. Obavještava se javnost da će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće uz Dan Grada održati 27. lipnja u 12:00 sati. Neposredno uoči sjednice biti će svečano otvorenje obnovljenog Sokolskog doma pa se pozivaju građani da nazoče događaju. Prethodno istog dana, u 10:00 sati održat će se obilježavanje 33. obljetnice zaustavljanja tenkova JNA, a u 11:00 sati biti će misa za Grad u župnoj crkvi.
5. Zadužuje se savjetnik za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da kad se povuče vode da se pristupi sanaciji puteva i šetnice.
6. CyberX – prihvaća se ponuda za održavanje edukacije za djelatnike pod nazivom „Sigurnost rada na internetu i moguće opasnosti“ u iznosu od 450,00 eura te se zadužuje v.d. pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela za dogovor i organizaciju navedenog
7. BDC d.o.o., Zagreb – prihvaća se ponuda za konzultantske usluge podrške u provedbi projekta „Energetska obnova sportske dvorane u Murskom Središću“ u iznosu od 7.500,00 eura + PDV.
8. BDC d.o.o., Zagreb – prihvaća se ponuda za konzultantske usluge za podršku u provedbi postupaka javne nabave i poslovima promidžbe i vidljivosti u svezi projekta „Energetska obnova sportske dvorane Mursko Središće“ u iznosu od 5.070,00 eura + PDV.
9. Matica umirovljenika, Podružnica Mursko Središće – temeljem podnesene zamolbe prihvaća se financiranje autobusnog prijevoza na ljetovanje u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju..
10. Matica umirovljenika, Podružnica Mursko Središće – temeljem podnesene zamolbe odobrava se donacija u iznosu od 663,00 eura iz sredstava za rezerve kao pomoć u nabavci zračnih puški.
11. Matica umirovljenika, Podružnica Mursko Središće – temeljem podnesene zamolbe odobrava se pokroviteljstvo nad međunarodnim državnim susretom u iznosu od 300,00 eura.
12. Košarkaški klub „Rudar“ Mursko Središće – temeljem podnesene zamolbe odobrava se isplata tekuće donacije u iznosu od 1.000,00 eura prema Ugovoru o financiraju programa/projekata/manifestacija.

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada, a prijedlozi odluka dostavljaju se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Besplatni ljetni nogometni kamp otvorenog tipa

U proteklom tjednu Nogometna škola Općine Mala Subotica organizirala...

Slika za poklon Svetoj Margareti zaštitnici mjesta

Danas već afirmirani samouki 54- godišnji  slikar Zoran Horvat Art ...

BIG JUMP 2024 Na kupalištu u Svetoj Mariji skačite i vi za rijeku Dravu!

Na kupalištu u Svetoj Mariji danas, 14. srpnja 2024....