MEDJIMURSKI.HR PRVI DOZNAO

Mladići koji su u bijegu od policije bacili puške i sef sinovi su Matjaša Dide Orušuša, ‘desne ruke’ Veljka Kajtazija

Patrik Macek/Pixsell Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Nakon što je Medjimurski.hr prvi objavio kako je 19. listopada policija u Gornjem Hrašćanu u Čakovečkoj ulici 136 pretražila kuću i prostorije u dvorištu u potrazi za oružjem i streljivom te kako je moguće da je u sve umiješan i Matijaš Dido Oršuš dobrotvor i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurja, ali i veliki prijatelj i “desna ruka” Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika, Telegram je danas objavio kako je doznao o kome se točno radi.

Iz više pouzdanih izvora potvrđeno im je da su dvojica od trojice mladića kod kojih je policija jučer u toj akciji pronašla arsenal oružja i streljiva, sinovi od dotičnog.

O svemu se danas oglasila i Policijska uprava međimurska.

– U utorak, 19. listopada, u Gornjem Hrašćanu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili pretragu doma i drugih prostora, kojeg koristi 21-godišnjak.Prije samog početka pretrage, policijski službenici su uočili kako se trčeći iz dvorišta obiteljske kuće udaljavaju dvije muške osobe držeći u rukama sumnjive predmete koje su u jednom trenutku odbacili.

Brzom reakcijom policijskih službenika obojica su uz uporabu sredstva prisile uhićena i dovedena u službene prostorije Policijske uprave međimurske, gdje je utvrđeno su 29 i 26-godišnjaci s područja općine Nedelišće u pokušaju bijega odbacili automatsku pušku i sef u kojem se nalazio domaći i strani novac, a koje su policijski službenici pronašli i oduzeli.

Nadalje, tijekom pretrage doma i drugih prostora u Gornjem Hrašćanu pronađene su i od 21-godišnjaka oduzete dvije PVC vreće u kojima se nalazilo oko 28 kg duhana, zračna puška, 37 komada streljiva, dva spremnika za automatsku pušku i dvije digitalne vage.

Protiv 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela Nedozvoljena trgovina i Neovlašteno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te protiv 29 i 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela Sprječavanje dokazivanja, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu – napisali su.

Najnovije vijesti

Pročitajte više