Je li u sve umiješan i Matijaš Dido Oršuš, pouzdanik Veljka Kajtazija u Međimurju?

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

-A čujte, tu se danas okupio velik broj znatiželjnih susjeda, pa i prolaznika, koji su glasno komentirali ono što se događalo pred našim očima. Mislim da su bila čak četiri policijska automobila, sve je vrvjelo od inspektora i policajaca u odorama – ispričao nam je jedan od oni koji su jutros s pristojne udaljenosti “nadgledali” što to policija radi u dvorištu zelene kuće u Čakovečkoj ulici 136 u Gornjem Hršćanu, kamo je doselila jedna romska obitelj iz Trnovca. Živjeli su normalan život, nisu bili preglasni, a niti su se posebno isticali. Dolazili su i odlazili automobili i po koji kombi, ali ništa posebno, kažu susjedi.

Zato ih je danas prijepodne iznenadilo policijsko djelovanje. Pretražene su sve prostorije u kući, u objektu u dvorištu, pomoćnim zgradama… Policija je odredila i svjedoke, susjede koji su pratili i svjedočili o svemu što je nađeno. A nađeno je puno toga: duhan u velikim količinama, oružje, bilježnice s imenima onih kojima du davane pozajmice s velikim kamatama i još koječega drugoga. Barem jedna muška osoba s lisicama na rukama također je pratila što se događa, dok je još najmanje jedna bila u policijskoj “marici”.

Potvrdu ove informacije pokušali smo danas popodne (utorka, 19. listopada) dobiti od policije, ali tamo nam nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati podatke koje smo im iznijeli.

Rečeno nam je tek da je danas prijepodne vršena pretraga jedne kuće na širem području Općine Nedelišće te da će svi detalji biti iznijeti sutra u redovnom priopćenju Policijske uprave međimurske.

Sve bi ovo mogli podvesti pod zajednički nazivnik još jedne redovne policijske akcije, no ime jednog od navodnih osumnjičenika bode u oči. Naime, kako neslužbeno doznajemo od očevidaca, navodno je u sve umiješan i Matijaš Dido Oršuš iz Trnovca, dobrotvor i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurja, ali i veliki prijatelj i “desna ruka” Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika, koji često “krstari” po romskim naseljima u Međimurju. Ni tu vijest nam u PUM-u nisu željeli ni potvrditi ni demantirati s napomenom da će sve reći sutra, u srijedu. Pokušali smo dobiti i Didu Oršuša, ali je telefon bio isključen.

Bez obzira o kome se radilo, današnje postupanje bit će zabilježeno kao još jedan uspjeh međimurske policije u otkrivanju onih koji se bave nezakonitim radnjama.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još