Mario Medved dobio još jedan mandat

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U petak 7. svibnja 2021. godine u čakovečkom Centru za kulturu, a u skladu s epidemiološkim uvjetima, održana je Izborna skupština Vatrogasne zajednice Grada Čakovca i pridruženih članica Općine Pribislavec, Strahoninec i Šenkovec.

VZG Čakovca krovna je udruga za vatrogastvo u gradu Čakovcu u koju je udruženo 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Čakovca, 4 društva iz spomenutih općina, JVP Čakovec i vatrogasna sportska udruga Žiškovec.

Izvješće o radu VZG Čakovca podnio je zapovjednik Zajednice Robert Meglić. Istaknuo je da je protekla godina bila izuzetno zahtjevna za vatrogasce, jer uz svoju primarnu zadaću u 2020. godini vatrogasci VZG Čakovec bili su angažirani kao operativna snaga civilne zaštite u sprječavanju širenja virusa Covid-19. U 2020. godini bilo je smanjenje intervencija bile one tehničkog ili protupožarnog karaktera u odnosu na 2019. za 20-tak %.

Konstatirano je sa žaljenjem što se lani zbog epidemioloških mjera nisu održana natjecanja za pomladak i mladež ni seniorske ekipe na području VZG Čakovca kao ni na području VZ-e Međimurske županije.

Skupština, koja je imala izborni karakter, usvojila je novi Statut usklađen s novim Zakonom o vatrogastvu. Novi mandat dužnosnika u skladu s novim Zakonom je 5 godina.

Jednoglasno je izabran Mario Medved za predsjednika VZG Čakovca na novo mandatno razdoblje od 5 godina. Isto tako, jednoglasno je predložen za kandidata za predsjednika VZ Međimurske županije gdje se Izborna Skupština planira održati tokom ljetnih mjeseci.

Izabran je novi sastav Nadzornog odbora i Suda časti, dok su sukladno novoj Zakonskoj regulativi članovi Predsjedništva zajednice, svi novoizabrani predsjednici DVD-ova Zajednice te zapovjednik JVP Čakovec.

Novi Zapovjednik VZG Čakovca bit će izabran sukladno novom Pravilniku o postupku izbora gradskog zapovjednika i zamjenika donesen od strane Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH. Do tog razdoblja bit će imenovan v.d. zapovjednik.

U prigodnom obraćanju, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, istaknuo je važnost organiziranog, opremljenog i spremnog sustava vatrozaštite na području Grada. Sav javni novac koji se ulaže u vatrogastvo, troši se na opremanje, izobrazbu, školovanja i podizanje spremnosti.

To se upravo pokazalo protekle godine, kada su vatrogasci pokazali svoju spremnost i organiziranost kroz aktivnosti vezane uz sprječavanje širenja virusa Covid-19, te krajem godine kada su nesebično pomogli stradalim područjima od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Kovač je rekao da će Grad Čakovec i dalje financijski podupirati dobrovoljno vatrogastvo na svom području, posebice vodeći računa o nabavci opreme.

Inače, u radu Skupštine sudjelovali su predstavnici svih DVD-a okupljenih u Vatrogasnu zajednicu Grada Čakovca, a okupljenim su se, uz gradonačelnika Kovača, prigodno obratio i Županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Na okupu obitelj humanih ljudi

Dom Tomašićevih, Spomenke i Stjepana iz Lopatinca u zadnje...

Središte susjedne regije postaje grad spužva

Koprivnica postaje grad spužva. Problemi zbog obilnih kiša mogli...

FOTO Na skupštini DVD-a Domašinec usvojen godišnji plan, podijeljena priznanja…

Dana 24.02.2024. održana je 97. godišnja skupština DVD-a Domašinec....