PRVA OSNOVNA ŠKOLA ČAKOVEC

Mali, simpatični, ali i empatični

Dolaskom crnopute djevojčice u I. osnovnu školu Čakovec njeni suučenici, uz pomoć učiteljice Marije Toplek, roditelja i volontera, pomažu djeci u Africi. Tako učenici 4. b razreda petkom pune razrednu kasicu jer skupljaju sredstva za učenike u nepovoljnom položaju, ali i  „čuvaju svoje zdravlje“ jer im manje novaca ostane za slatkiše.

S afričkom kulturom i životom, koji se u mnogočemu razlikuju od našeg u Međimurju, učenici škole su se upoznali kroz edukativne radionice te su učili afrički ples, izrađivali narukvice od perlica i krpenu loptu – igračku koja je oduševila sve učenike.

U ovo predbožićno vrijeme učenicima 4. b razreda u  humanoj aktivnosti su se priključili i učenici 4. a, 3.a i 2.b razreda koji su svojim džeparcem kupili narukvice kako bi doprinijeli izgradnji Centra za obrazovanje i smještaj napuštene djece u Tanzaniji. Ova aktivnost je i dio Erasmus + projekta Mali odgovorni građani mijenjaju svoju budućnost u kojemu uz I.OŠ  sudjeluju partnerske škole iz Velike Britanije, Turske, Poljske, Slovačke i Sjeverne Makedonije. Empatični, simpatični, brižni i humani ovi mali građani izrastaju u mlade ljude koji će rado pružiti ruku pomoći kad uvide da je nekome potrebna.

Najnovije vijesti

Pročitajte više