KOBAN LOV

Lovac (65) hicem iz puške usmrtio 47-godišnjaka i teško ranio maloljetnika, mislio da su divlje svinje

Dragutin Santosi/PIXSELL

Lovac Stjepan Domitrović (65) proglašen je krivim jer je tijekom lova na divlje svinje hicem iz puške usmrtio Tomicu Lončara (47) i teško ranio Antonia Romeka, tada 17-godišnjaka, javlja portal Danica.hr.

Sve se dogodilo još u travnju 2013. oko 20.20 sati u mjestu Srednji Mosti u šumskom predjelu zvanom “Mlinička” blizu Koprivnice i Bjelovara.

“Tijekom lova na divlje svinje, nakon što je zauzeo sjedeći položaj i osmatrao šumski put čekajući nailazak divljih svinja i u mraku u jednom trenutku na udaljenosti od 35 metara uočivši siluetu, prethodno se ne uvjerivši na nedvojben način u što puca, ispalio u pravcu šumskog puta i uočene siluete hitac iz lovačke puške marke Češka zbrojovka.

U tom trenutku šumskim putem prilazili su Tomica Lončar i Antonio Romek uslijed čega je hitac pogodio Tomicu u predjelu desnog ramena, zadavši mu ustrijelnu ranu od koje je na mjestu događaja preminuo, dok je Antonia isti hitac pogodio u predjelu lijeve podlaktice zadavši mu tešku tjelesnu ozljedu”, stoji u pravomoćnoj presudi.

Cijeli tekst možete pročitati klikom ovdje.

Najnovije vijesti

Pročitajte više