JOSIP VARGA IZ MAČKOVCA ZAMIJENIT ĆE ZVERA

Ljerki Cividini prijeti “vruća” politička jesen: s jedne strane Darko Zver, s druge Stjepan Kovač!?

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Iako je imao 90 dana vremena da točku o svom razrješenju stavi na dnevni red, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Darko Zver (Fokus), to će učiniti odmah na prvoj sjednici. Naime, prva točka dnevnog reda 10. sjednice Gradskog vijeća Čakovca, koju je Zver sazvao za petak, 24. lipnja ove godine, glasi: donošenje odluke o razrješenju predsjednika GV Grada Čakovca. Hrabar potez, bez odugovlačenja.

Naime, 1. lipnja 2022. godine 7 (sedam) je gradskih vijećnika, od ukupno 19, u Upravni odjel za upravu Grada Čakovca dostavilo potpisan zahtjev da se Darko Zver razriješi dužnosti iz više razloga. Oni navode glavne: zbog nemogućnosti daljnje suradnje s predsjednikom GV te zbog opstrukcije rada izvršne vlasti Grada Čakovca. Pismeni zahtjev dostavljen je i Darku Zveru, o kojem se on očitovao u roku od 8 dana.

Zver je naveo da su razlozi paušalni, besmisleni i neistiniti budući da nisam zaprimio niti jedan prigovor vijećnika, gradonačelnice, gradskih službi ili javnosti na obnašanje dužnosti predsjednika GV u periodu održanih dosadašnjih devet sjednica. Stoga mi nije jasno na koji sam način onda uopće mogao izazvati “nemogućnost daljnje suradnje”, navodi Zver.

Također ne stoji tvrdnja da “opstruiram rad izvršne vlasti” kad sam od 110 predloženih točaka dnevnog reda, samo jednu, onu o poskupljenju zbrinjavanja otpada, odbio uvrstiti na dnevni red sjednice. Od preostalih 109 točaka vijećnici Fokusa podržali su 108, dok smo samo na jednoj bili suzdržani. S obzirom na besmislenost i neistinitost razloga pokretanja razrješenja predsjednika GV, smatram da su oni neutemeljni i neosnovani. Unatoč svemu, poštivat ću zakonsku proceduru, Poslovnik i Statut Grada Čakovca i uvrstit ću prijedlog o razrješenju u zakonski predviđeniom roku, ističe Zver u svom očitovanju.

Hoće li većina vijećnika podržati prijedlog Vesne Baranašić Horvat, Josipa Radeka, Renata Slavičeka, Damira Bakača, Zorana Korpara, Štefanije Damjanović i Josipa Varge o razrješenju Darka Zvera ili će biti protiv, vidjet će se u petak za kada je sazvana 10. sjednica Gradskog vijeća Čakovca. A hoće li Darko Zver izvesti još koji manevar i ima li “asa u rukavu”, možda ćemo saznati već sutra, u četvrtak, za kada je on sazvao novu konferenciju za novinare po tom pitanju.

No, odluka o razrješenju već je napisana, a datum kada Darku Zveru, mag.cin., prestaju sva prava temeljena na obavljanju dužnosti danom donošenja. Do izbora eventualno novog predsjednika Gradskog vijeća Čakovca, prava i dužnosti predsjednika imat će sadašnji prvi potpredsjednik Josip Varga.

S obzirom da u Gradskom vijeću Čakovca dosad nije bilo prave oporbe, prijedlog će sigurno dobiti dovoljan broj glasova i Zver će biti smijenjen. No, tek onda počinje muka za vlast u Gradu Čakovcu, jer će Zver pucati iz sveg raspoloživog oružja. A onda još kad na jesen svoj mandat aktivira bivši gradonačelnik i sadašnji nezavisni zastupnik u Saboru, Stjepan Kovač, pa “zapuca” sa suprotne strane, bit će to unakrsna vatra za Ljerku Cividini i njenu ekipu. No, bez brige, “smantrala je ona i veće muškardine, a di neće vake karonje ka ča su ovi…”.

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još